ijournal.cz

Znáte kvalitu jedinečného Kampotského pepře?

red Zdroj: www.kampot.cz 15.11.2021 Gastronomie

Kvalita Kampotského pepře je legendární po celém světě. Nádherná unikátní chuť i aroma máty a eukalyptu je velmi výjimečná, intenzivní a přetrvává dlouhou dobu. Právě díky své jedinečnosti získal oblibu gurmánů po celém světě. Nyní můžete i vy ochutnat unikátní organický Fair Trade Kampotský pepř dovezený přímo z Kambodži. Skvěle se hodí na přípravu masa, do tmavých omáček, na těstoviny, saláty a milovníci BBQ a grilování si také rozhodně přijdou na své. Černý, bílý, zelený, červený, zauzený, fermentovaný nebo dlouhý červený? Který vyzkoušíte jako první? Nemůžete si vybrat? Nevadí! Nyní jsou k dostání dokonalé dárkové sady, ve kterých je více produktů. Co víc si přát! Skvělý dárek na Vánoce nejen pro gurmány, co myslíte?

Dárkové balení Kampotský pepř černý a zelený La Plantation


Černý Kampotský pepř

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí – červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka, ručně vytříděná kuličku po kuličce.

Černý Kampotský pepř vyniká největší intenzitou, ale zároveň velice delikátním aroma, které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii.

Černý Kamptoský pepř jevynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček, těstovin a polévek.

 Dárkové balení Kampotský pepř černý a zelený La Plantation, 699 Kč, www.kampot.cz

Zelený Kampotský pepř

Zelený Kampotský pepř, který je v našem prostředí bohužel rozšířen zejména v podobě své nekvalitní a nevalně chutnající napodobeniny. Ten pravý, dehydrovaný zelený pepř je za studena zbavován vlhkosti a vysoušen, díky čemuž si zachovává výrazně zelenou barvu, silnou pepřovou chuť a zároveň geniální křupavost. Pepř připravený touto unikátní metodou je lehký a lze ho použít jako dekoraci nebo rozmělnit přímo v ruce bez použití hmoždíře.

Zelený Kampotský pepř je charakteristický svou zemitou chutí, štiplavostí (i když ne tak silnou jako v případě černého pepře) a jemným pepřovým aroma. Skvěle se hodí na ryby a steaky (zejména hovězí), do omáček, i k sýrům. Poslouží i jako dekorace a křupavý element do salátů a skuteční milovníci pepře ho mohou chroupat i samotný. Pokud hledáte pepř pro sladké recepty, většinou Vám lépe poslouží pepř červený, i zde lze ovšem najít výjimky.


Dárkovou sadu pepřů La Plantation zakoupíte na
www.kampot.cz! Obsah: 2 x 50g, cena 699 Kč.



Dárková sada Kampotský černý a fermentovaný pepř La Plantation


Černý Kampotský pepř

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí – červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka, ručně vytříděná kuličku po kuličce.

Černý Kampotský pepř vyniká největší intenzitou, ale zároveň velice delikátním aroma, které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii.

Černý Kamptoský pepř jevynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček, těstovin a polévek.

 Dárková sada Kampotský černý a fermentovaný pepř La Plantation 2x50g, 699 Kč


Kampotský fermentovaný pepř aneb světová špička mezi pepři

Inovativní podoba černého pepře fermentovaného v soli, která spatřila světlo světa v La Plantation. Zelený pepř je fermentován v mořské soli ihned po sklizni tak aby si zachoval maximální čerstvost jednotlivých zrnek a vytvořil jedinečné a neopakovatelné aroma, které u žádného sušeného pepře nenaleznete. Stále si zachovává měkkost čerstvých pepřových zrníček. Oblíbený u Michelinských kuchařů jako je Peter Sanchez-Iglesias, Michel Roux Jr., Tom Kerridge, ale naleznete ho i v Naše maso, Čestru, Black Dogs a další. Bobulky pepře jsou jemné na skus ale přitom si zachovávají strukturu, po rozkousnutí následuje nevídaná exploze harmonických chutí pepře a soli.

Fermentovaný černý pepř kombinuje známé chuťové spektrum pepře s jemnou slaností. Svou chutí se skvěle hodí k masu, zelenině i rybám. Využít lze i ve studené kuchyni, kdy skvěle doplní saláty, sýry či carpaccio. Do omáček a polévek doporučujeme vkládat až v samém závěru vaření, tak nejlépe vynikne jeho chuť. Opravdoví milovníci pepře ho pak mohou zobat i samotný.

Dárkovou sadu pepřů La Plantation zakoupíte na www.kampot.cz! Obsah: 2 x 50g, cena 699 Kč.


Na www.kampot.cz najdete více informací, mnohem více pepřů, různá koření, ale i nádherné mlýnky či hmoždíře. Mnoho krásné inspirace nejen na Vánoce.

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: www.kampot.cz