ijournal.cz

Vyrazte na cestu kolem světa s K-Classic!

red Zdroj: Kaufland 14.3.2024 Gastronomie

Šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Zdeněk Marcín představuje světové recepty z dostupných surovin. Ochutnejte delikatesy z Mexika, Francie i Německa v pohodlí svého domova. Vše potřebné k vytvoření dokonalého gastronomického zážitku s nádechem exotiky najdete v Kauflandu pod značkou K-Classic.


UEFA Europa League - Sparta Prague vs Servette FCFlammkuchen se slaninou (Německo)

(4-6 porcí)

Ingredience:

  • 2 kusy těsta na pizzu (cca 280-300 g)
  • 250 g sýru Philadelphia
  • 150 g uzené slaniny
  • 100 g červené cibule
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Rozbalíme těsto, lehce ho vyválíme a rozložíme na pečicí papír.

2. Těsto potřeme vyšlehaným krémovým sýrem, který jsme dochutili solí a muškátovým oříškem.

3. Takto připravené těsto posypeme slaninou nakrájenou na kostičky a červenou cibulí nakrájenou na jemné měsíčky.

4. Koláč i s pečicím papírem vložíme do trouby rozpálené na cca 200 °C a pečeme 6-7 minut nebo tak dlouho, dokud nám nezačnou hnědnout okraje a na náplni se nevytvoří puchýře.

 

Tortilly plněné grilovaným mletým masem, čedarem a zeleninou (Mexiko)

(6 porcí)

Ingredience:UEFA Europa League - Sparta Prague vs Servette FC

  • 6 tortillových placek
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 400 g mletého vepřového masa
  • sůl
  • pepř
  • 200 g čedaru
  • 3 ks rajčat
  • 150 g mrkve
  • 150 g řapíkatého celeru
  • 50 ml oleje

Na salsu verde:

  • 200 g mexických zelených rajčat
  • 3 stroužky česnekuUEFA Europa League - Sparta Prague vs Servette FC
  • 1 ks bílé cibule
  • 3 ks papriček jalapeños
  • 1 svazek koriandru
  • sůl
  • pepř

Na česnekový dresink:

  • 250 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. V misce smícháme zakysanou smetanu, najemno nastrouhaný česnek a olivový olej. Dochutíme solí a pepřem.

2. Všechny suroviny na salsu verde nakrájíme a v mixéru rozmixujeme najemno.

3. Očistíme zeleninu a nakrájíme ji na malé kostičky. Na pánev nakapeme olej a zeleninu zprudka orestujeme. Když začne měknout, přidáme mleté maso. Osolíme a opepříme. Maso zvolna pečeme, a přitom ho trháme na menší kousky. Hotovou směs posypeme sýrem, promícháme a necháme sýr pomalu rozpustit. Pánev sundáme z plotny.

4. Na tortillu naskládáme rajčata nakrájená na slabé plátky, přidáme 1/6 opečeného masa, rozprostřeme, přidáme salsu verde, tortillu zabalíme a na pánvi ji opečeme ze všech stran.

5. Podáváme s česnekovým dresinkem.

 

Koláč z manga a pekanových ořechů (Francie)

(4-6 porcí)UEFA Europa League - Sparta Prague vs Servette FC

Ingredience:

  • 1 kus manga
  • 1 balení listového těsta
  • 4 lžičky moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 100 g meruňkové marmelády
  • 50 g pekanových ořechů


Postup:

1. Rozehřejeme troubu na 180 °C. Máslo nakrájíme na malé kostičky 1×1 cm.

2. Mango oloupeme, rozřízneme, vykrojíme pecku a nakrájíme na plátky široké zhruba 0,5 cm.

3. Listové těsto vyválíme na slabší plát, okraje těsta ohrneme zhruba 1 cm nahoru. Těsto propícháme vidličkou a potřeme marmeládou. Na takto připravené těsto naskládáme nakrájené mango a opět potřeme marmeládou. Nakonec na koláč přidáme nakrájené máslo a pekanové ořechy.

4. Koláč vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 15-20 minut. Po vyjmutí z trouby pocukrujeme a můžeme podávat.

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Kaufland