ijournal.cz

Vykouzlete si doma rychlé a lahodné vánoční cukroví s hotovými těsty z Alberta

red Zdroj: Albert 11.12.2023 Gastronomie
Co by to bylo za advent bez nádherné vůně čerstvého cukroví? Pečení se nemusíte vzdávat, ani když na něj nemáte v hektickém předvánočním období moc času. Díky hotovým těstům v Albertu totiž zvládnete rychle a pohodlně připravit spoustu druhů tradičního českého cukroví, takže si vánoční atmosféru užijete se vším všudy. S hotovými těsty vykouzlíte třeba voňavé perníčky, různé druhy lahodného lineckého a samozřejmě i křehké vanilkové rohlíčky. Nechte se inspirovat našimi recepty a užijte si bezstarostnou předvánoční chvilku v kuchyni s připravenými těsty.

Andělské perníčky z medového těsta Perníkové medové těsto Albert

Na rychlou přípravu 12 perníčků potřebujete:

  • hotové Perníkové medové těsto Albert
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • Česká chuť hladká mouka na podsypáníAndělské perníčky

 

Postup:

Na pomoučněném vále vyválejte hotové těsto Albert na 4 mm. Vykrajovátkem ve tvaru andílka opatrně vykrajujte jednotlivé perníčky. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C asi 10 minut, dokud nezezlátnou. Z vajíčka oddělte žloutek a bílek. Rozšlehaným žloutkem potřete čerstvě upečené horké perníčky, aby se leskly. Bílek rozšlehejte s cukrem na hladkou polevu. Pomocí polevy v cukrářském sáčku vychladlé perníčky ozdobte.

 

Kakaové linecké tyčinky s kouzelnou polevou

Kakaové linecké těsto AlbertNa 40 lineckých tyčinek s polevou potřebujete:

  • hotové Kakaové linecké těsto Albert
  • 120 g moučkového cukru
  • 50 g Česká chuť hladká mouka na podsypání
  • 50 g bílé čokolády Delicata
  • 50 g hořké čokolády Delicata
  • 15 g ztuženého rostlinného tuku
  • modré potravinářské barvivo
  • cukrové zdobeníKakaové linecké tyčinky
  • bílek

Postup:

Vyválejte na pomoučněném vále hotové linecké těsto Albert na 5 mm a vykrájejte z něj tyčinky 1,5 x 8 cm. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 °C asi 9 minut. Připravte si polevy: rozehřejte oba druhy čokolády Delicata ve vlastní misce nad vodní lázní. Do hořké přidejte 10 g rostlinného tuku a do bílé 5 g rostlinného tuku. Vyšlehejte bílek s cukrem, aby vznikla hladká poleva, a vmíchejte do ní modré potravinářské barvivo. Upečené tyčinky namáčejte do jednotlivých polev a ozdobte je dle vlastní fantazie cukrářským zdobením.

 

Vanilkové ořechové rohlíčky

hotové těsto Rohlíčky AlbertNa 48 křehkých vanilkových rohlíčků potřebujete:

  • hotové těsto Rohlíčky Albert
  • 50 g Bio hladké mouky Nature’s Promise
  • 100 g cukru moučky
  • 20 g cukru krupiceVanilkové ořechové rohlíčky


Postup:

Rozkrojte těsto na 8 plátků a z každého vyválejte na pomoučněném vále „hada“. Nakrájejte ho na 6 kousků a z každého vytvarujete rohlíček. Pečte je na plechu s pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 minut. V misce zatím smíchejte oba druhy cukru a po upečení v nich odpočaté rohlíčky obalte. Hotové rohlíčky uložte do papírové krabice vyložené papírovými ubrousky.

 

Malinová linecká kolečka se dvěma náplněmi

Linecké těsto vanilkové s máslem AlbertNa 25 slepovaných lineckých koleček potřebujete:

  • hotové Linecké těsto vanilkové s máslem Albert
  • hladkou mouku na podsypání
  • 1 hrst lyofilizovaných malin
  • 150 g bílé čokolády Delicata
  • 50 ml Albert smetany ke šlehání (31 %)
  • 200 g malinového džemuMalinová linecká kolečka

 

Postup:

Na pomoučněném vále těsto vyválejte na placku tenkou 3 mm a posypte ji v dlani rozdrcenými lyofilizovanými malinami. Vtlačte je válečkem do těsta, vykrájejte kolečka a pečte je na plechu s pečicím papírem 15 minut na 150 °C. Ve vodní lázni nechte rozpustit 150 g bílé čokolády Delicata. V rendlíku ohřejte 50 ml smetany pod bod varu a po částech zapracujte smetanu do čokolády tak, aby vznikl hladký krém. Nechte 15 minut vychladit v lednici. Do cukrářského sáčku vložte 200 g džemu a naneste ho na polovinu koleček. Na džem stejným způsobem naneste vrstvu krému z bílé čokolády a slepte s druhým, nenamazaným kolečkem.



 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Albert