Andělské perníčky z medového těsta
Na rychlou přípravu 12 perníčků potřebujete:
- hotové Perníkové medové těsto Albert
- 120 g moučkového cukru
- 1 vejce
- Česká chuť hladká mouka na podsypání
Postup:
Na pomoučněném vále vyválejte hotové těsto Albert na 4 mm. Vykrajovátkem ve tvaru andílka opatrně vykrajujte jednotlivé perníčky. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C asi 10 minut, dokud nezezlátnou. Z vajíčka oddělte žloutek a bílek. Rozšlehaným žloutkem potřete čerstvě upečené horké perníčky, aby se leskly. Bílek rozšlehejte s cukrem na hladkou polevu. Pomocí polevy v cukrářském sáčku vychladlé perníčky ozdobte.
Kakaové linecké tyčinky s kouzelnou polevou
Na 40 lineckých tyčinek s polevou potřebujete:
- hotové Kakaové linecké těsto Albert
- 120 g moučkového cukru
- 50 g Česká chuť hladká mouka na podsypání
- 50 g bílé čokolády Delicata
- 50 g hořké čokolády Delicata
- 15 g ztuženého rostlinného tuku
- modré potravinářské barvivo
- cukrové zdobení
- bílek
Postup:
Vyválejte na pomoučněném vále hotové linecké těsto Albert na 5 mm a vykrájejte z něj tyčinky 1,5 x 8 cm. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 °C asi 9 minut. Připravte si polevy: rozehřejte oba druhy čokolády Delicata ve vlastní misce nad vodní lázní. Do hořké přidejte 10 g rostlinného tuku a do bílé 5 g rostlinného tuku. Vyšlehejte bílek s cukrem, aby vznikla hladká poleva, a vmíchejte do ní modré potravinářské barvivo. Upečené tyčinky namáčejte do jednotlivých polev a ozdobte je dle vlastní fantazie cukrářským zdobením.
Vanilkové ořechové rohlíčky
Na 48 křehkých vanilkových rohlíčků potřebujete:
- hotové těsto Rohlíčky Albert
- 50 g Bio hladké mouky Nature’s Promise
- 100 g cukru moučky
- 20 g cukru krupice
Postup:
Rozkrojte těsto na 8 plátků a z každého vyválejte na pomoučněném vále „hada“. Nakrájejte ho na 6 kousků a z každého vytvarujete rohlíček. Pečte je na plechu s pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 minut. V misce zatím smíchejte oba druhy cukru a po upečení v nich odpočaté rohlíčky obalte. Hotové rohlíčky uložte do papírové krabice vyložené papírovými ubrousky.
Malinová linecká kolečka se dvěma náplněmi
Na 25 slepovaných lineckých koleček potřebujete:
- hotové Linecké těsto vanilkové s máslem Albert
- hladkou mouku na podsypání
- 1 hrst lyofilizovaných malin
- 150 g bílé čokolády Delicata
- 50 ml Albert smetany ke šlehání (31 %)
- 200 g malinového džemu
Postup:
Na pomoučněném vále těsto vyválejte na placku tenkou 3 mm a posypte ji v dlani rozdrcenými lyofilizovanými malinami. Vtlačte je válečkem do těsta, vykrájejte kolečka a pečte je na plechu s pečicím papírem 15 minut na 150 °C. Ve vodní lázni nechte rozpustit 150 g bílé čokolády Delicata. V rendlíku ohřejte 50 ml smetany pod bod varu a po částech zapracujte smetanu do čokolády tak, aby vznikl hladký krém. Nechte 15 minut vychladit v lednici. Do cukrářského sáčku vložte 200 g džemu a naneste ho na polovinu koleček. Na džem stejným způsobem naneste vrstvu krému z bílé čokolády a slepte s druhým, nenamazaným kolečkem.