Kuchařka – dvě verze signaturních receptů pro začátečníky i zkušené profesionály
Chcete se naučit, jak péct ty nejlahodnější a nejkrásnější dezerty? Vojtěch Vrtiška, vítěz populární pekařské soutěže, ve své Kuchařce (CPress, 549 Kč) připravil třicet receptů dezertů, a to ve dvou verzích. Jedna je vhodná pro začínající pekaře a jedna pro ty, kteří chtějí své pečení povýšit na umělecké dílo. Pod vedením Vojtěcha Vrtišky si tak zážitky z vrcholné cukrařiny může vychutnat úplně každý.
„Kniha by měla být pro čtenáře především inspirací a ukázkou mého pohledu na cukrařinu a vnímání chuťových kombinací. Veškeré recepty fungují jako dílky do stavebnice, které lze rozebrat a složit podle vlastních představ,“ říká Vojtěch Vrtiška. K napsání kuchařky ho inspiroval především ohlas fanoušků, kteří toužili ochutnat jeho dezerty, ale jejich recepty pro ně byly moc složité. A tak vznikly dvě verze receptů každého výrobku. Složitá a jednoduchá.
Kuchařka je propracovaná jak po obsahové, tak po vizuální stránce. Vojtěchovy dezerty jsou jedlá umělecká díla, je pro ně charakteristická promyšlenost, inovativnost a originalita. Kuchařka vyniká krásnými fotografiemi a čistým, moderním vizuálním zpracováním.
O autorovi:
Vojtěch Vrtiška je mladý a talentovaný amatérský cukrář, který zvítězil ve třetí řadě populární pečicí soutěže. Posouval se sám, bez kurzů a učitelů. Metodou pokus – omyl. A brzy našel svůj originální, až takřka umělecký rukopis, který nejen na Instagramu obdivuje spousta fanoušků. Svůj um rád předává dál a pořádá kurzy pro veřejnost. Vojta studuje medicínu na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a rád by se specializoval na urgentní medicínu.