Jak výživová poradkyně NATURHOUSE Věra Burešová říká: „Vyvážené a pestré stravování je prevencí před civilizačními chorobami např. diabetem, mozkovou mrtvicí, infarktem apod.“ Proto, abychom vám co nejvíce usnadnili orientaci v kuchařce NATURHOUSE, naleznete u každého receptu navíc průměrné výživové hodnoty na 1 porci a procentuální zastoupení bílkovin, tuků a sacharidů. Zdravé stravování v kombinaci s tělesným pohybem je navíc cesta ke zdravému životnímu stylu.
Vařte proto zdravě a chutně s NATURHOUSE! Kuchařka je k dostání ve všech výživových poradnách NATURHOUSE za 59 Kč. Pro inspiraci naleznete malou ochutnávku níže.

Ingredience na 4 porce: 10 mrkví, 200 g koriandru, kůra z jednoho pomeranče, kousek chilli papričky, 200 ml jogurtu 3 % tuku, lžíce olivového oleje, zeleninový bujon DIETESSE.3, sůl, pepř.
Postup: Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka. Zpěňte na oleji a zalejte vývarem ze zeleninového bujonu DIETESSE.3. Přidejte svázaný koriandr, kůru z pomeranče a koření s chilli papričkou. Po změknutí mrkve koriandr vyndejte a mrkev rozmixujte. Zjemněte jogurtem. Na talíři posypejte na dozdobení čerstvým nasekaným koriandrem.

Ingredience: 200 g máslových sušenek FIBROKI, 300 g dýně, 50 g másla, 2 vejce, 200 g třtinového cukru, 250 g tvarohu, 250 g ricotty, lžička skořice, lžička zázvoru.
Postup: Dýni uvařte, rozmixujte, sceďte vodu a nechejte vychladnout. Na dno dortové formy nasypejte nadrcené sušenky promíchané s máslem a dejte zapéct na cca 8 minut při 150 °C. V misce smíchejte vejce s cukrem, ricottou a tvarohem, ochuťte skořicí a zázvorem a postupně přidávejte vychladlou dýni. Směs nalijte na vychladlé sušenky a dejte zpět do trouby. Pečte cca 40 min. na 160 °C. Po upečení dejte vychladit do ledničky.