Chcete si s přáteli či rodinou užít volné chvíle a přemýšlíte, jak připravit chutné ale i zdravé pohoštění? Seznamte se s výrobky Jaroměřické mlékárny, která své produkty připravuje už od roku 1937 podle tradiční receptury, výhradně z mléka od místních farmářů a nepoužívá žádné přidané konzervanty, barviva ani jiná nežádoucí „éčka“.
Jaroměřické žervé – čerstvý sýr skrývající zdraví i lahodnou chuť
Složení Jaroměřického žervé je nádherně jednoduché – smetana, mléčné kultury a sůl. Je vhodný i pro bezlepkovou dietu a slouží pro přípravu pomazánek, ale i sladkých dezertů a krémů. Chcete vyzkoušet něco netradičního? Připravte z Jaroměřického žervé avokádovou pomazánku.
Doporučená cena balení 150 g je 27,90 Kč.
Ingredience
- 1 – 2 ks zralého avokáda
- 200 g Jaroměřického žervé
- 1 ks červené cibule malé nebo 1/2 velké
- 2 ks rajče
- šťáva z citronu a limetky
- různé bylinky (petrželka nebo pažitka, bazalka, dobromysl, meduňka nebo máta)
- žitný kváskový nebo jiný celozrnný chléb či pečivo
Zralé avokádo podélně rozpůlíme, vyjmeme z něj pecku a lžicí vydlabeme jeho krémovou dužinu. V míse ji pak důkladně rozmačkáme vidličkou. K rozmačkanému avokádu přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli a rajčata (malé kostičky). Přidáme čerstvé Jaroměřické žervé. Ochutíme šťávou z půlky citronu a limetky, nasekanými čerstvými bylinkami. Vše důkladně promícháme a doladíme špetkou soli a pepře. Podáváme na kvalitním celozrném pečivu nebo chlebu. Ozdobíme zeleninou.

Jaroměřický mix je na kostičky nakrájený kvalitní eidam obalený v různých delikátních směsích koření. Třetinu tohoto sýra nechala Jaroměřická mlékárna tři měsíce zrát ve svých sklepích, aby tak získala mimořádně chutný Archivní sýr, pochoutku, která se pyšní titulem Regionální potravina. Druhá a třetí část sýra je ručně obalena ve dvou odlišných směsích koření, jejichž základem jsou různé druhy pepřů a papriky.
Doporučená cena je 79,90 Kč.
Jaroměřická pomazánková másla patří k nejoblíbenějším na trhu. Pochutnat si můžete na lahůdkovém Jaroměřickém pomazánkovém másle bez příchutě, s paprikou a feferonkou, s pažitkou, s česnekem a jarní cibulkou, s křenem a se šunkou a osmaženou cibulkou.
Lahůdkové Jaroměřické tradiční pomazánkové lze použít jako základ pro přípravu dalších chutných pomazánek. Doporučená cena je 29,90 Kč. Vyzkoušejte například rustikální pomazánku s vůní rozmarýnu.
Rustikální jaroměřická pomazánka s vůní rozmarýnu
Sušená rajčata, naše Jaroměřické tradiční pomazánkové a kozí sýr. Skvělá kombinace pro pomazánku, kterou ohromíte každého gurmána.
Ingredience (cca 300 g ) počet porcí 6:
- 130 g Jaroměrické tradičního pomazánkového
- 130 g čerstvého kozího sýru
- 10 ks sušených rajčat
- červená cibulka
- 2 snítky rozmarýnu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- polosušená rajčata na ozdobu
Sušená rajčata zalijeme horkou vodou a necháme asi 5 minut odpočinout. Potom vodu scedíme, rajčata osušíme a nakrájíme najemno. Jaroměřické tradiční pomazánkové vyšleháme společně s kozím sýrem a přidáme najemno nakrájená rajčata a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Pomazánka si bude nejlépe rozumět s ryze italským pečivem, vyzkoušejte třeba ciabattu nebo focacciu. Skvěle dochutí také grilovanou cuketu nebo jakoukoliv jinou grilovanou či pečenou zeleninu.