ijournal.cz

Tip na večeři, která vám dodá energii

red Zdroj: foto: archiv firem 28.9.2023 Gastronomie

Důležitou složkou v našem jídelníčku jsou potraviny obsahující komplexní sacharidy, jako je kořenová zelenina, ovoce, celozrnná rýže nebo ovesné vločky a také luštěniny. Zařaďte mezi svá podzimní jídla i nový recept na „Krémové rizoto s dýní, kuřecími kousky a hoblinami parmezánu“ .

 

Ingredience na 4 porce:

320 g kulatozrnné rýže Menu Gold

100 g cibuleMENU_GOLD_Kremove_dynove_rizoto

40 ml olivového oleje

100 ml suchého bílého vína

80 g másla

500 g kuřecích prsou

150 g parmezánu

sůl

400 g dýně hokaido

40 g rukoly

zeleninový vývar

 

Postup:

Na rozehřátém olivovém oleji s troškou másla restujeme nadrobno nakrájenou cibulku do té doby, než začne zlátnout. Poté přidáme rýži a opět trochu zarestujeme a zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Dále postupně po naběračkách přidáváme zeleninový vývar, dokud není rýže uvařená al dente. Než přilijeme další vývar, vždy počkáme, až se tekutina odpaří. Dobře omytou, vydlabanou dýni nakrájíme na kostičky, osolíme, zakápneme olejem a dáme péct do změknutí do trouby předehřáté na 180 °C. Poté třetinu dýně rozmixujeme a přidáme do rizota. Přidáme 1/3 nastrouhaného parmazánu, máslo a případně podle chuti osolíme. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a orestujeme ze všech stran do měkka. Rizoto servírujeme s opečenou dýní, hoblinami parmazánu a lístky rukoly.

 

 

 

 

 




Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: foto: archiv firem