ijournal.cz

Teplé a zdravé večeře do půl hodiny

red Zdroj: KetoDiet 13.4.2019 Gastronomie

Nestíháte vařit? Nemáte energii stoupnout si večer ke kuchyňské lince a vymýšlet, co lehkého a zároveň teplého si dát k večeři? Podívejte se na následující recepty ze surovin bohatých na bílkoviny a zeleninu. Pochutnáte si a ještě vás zasytí.

 

KRÉMOVÉ „RIZOTO“ Z KVĚTÁKU – 25 minut

300 g hub

2 KetoDiet polévka s houbovou příchutíKRÉMOVÉ „RIZOTO“ Z KVĚTÁKU

300 g květák

100 g pórku

100 ml vody/mléka

majoránka a pepř podle chuti

2 lžíce olivového oleje

Omyté růžičky květáku si nastrouhejte na hrubém struhadle a vytvořte si tak květákovou „rýži“. Nakrájejte si pórek na proužky a orestujte v hlubší pánvi na olivovém oleji, přidejte houby a restujte dál. Nakonec přidejte nastrouhaný květák, posypte majoránkou, opepřete a ještě chvíli opékejte. Mezitím si ve vodě nebo mléce rozmíchejte směs na houbovou polévku KetoDiet, aby vám z ní vznikla hustší směs. Vypněte plamen a vmíchejte do pánve.

 

PROTEINOVÉ TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM A BAZALKOU – 25 minut

2 sáčky proteinových těstoviny KetoDiet   

2 lžíce olivového olejeTĚSTOVINY

2 stroužky česneku   

2 hrsti čerstvé bazalky

6 hrsti čerstvého baby špenátu

2 lžičky citrónové šťávy

citrónová kůra, oregano, sůl, pepř

2 hrsti dýňových semínek

100 g parmezánu

Do pánve nalijte cca 2 polévkovou lžíci olivového oleje. Přidejte prolisovaný nebo na kolečka nakrájený česnek a smažte zlehka 1 minutu. Přihoďte natrhaný nebo pokrájený špenát s bazalkou.  Zakapejte citrónovou šťávou, osolte, opepřete a posypejte citrónovou kůrou a už jen zlehka prohřejte. Promíchejte s hotovými proteinovými těstovinami FUSILLI od KetoDiet. Sáček s těstovinami vařte ve 400 ml vody 6-7 minut. Posypejte nastrouhaným parmezánem a nasucho opraženými dýňovými semínky a podávejte.

SÝROVÉ PLACIČKY  - 30 minut

1 porce KetoDiet omelety se sýrovou příchutíSÝROVÉ PLACIČKY

300 g květáku

Bazalka a bylinky dle chuti

2 plátky čedaru

5 ks cherry rajčátek

50 g parmazánu

Sůl a olivový olej dle chuti

Nastrouhaný květák osolíme, necháme odstát a přebytečnou vodu slijeme a vyždímáme přes utěrku. Ve 100 ml vody důkladně rozmícháme jednu porci proteinové omelety KetoDiet (v shakeru nebo metličkou), smícháme s květákem, bylinkami a nastrouhaným parmezánem. Z těsta tvoříme placičky, které restujeme na pánvi do zhnědnutí, poté poklademe plátkem čedaru a necháme roztéct. K placičkám podáváme zeleninový salát třeba z cherry rajčat s bazalkou zakápnutý olivovým olejem.

 

BRAMBORÁKY – 30 minut

2 porce KetoDiet proteinová placka s česnekovou příchutí

200 ml vodyBRAMBORÁKY

300 g celeru

2 stroužky česneku

2 lžíce lněných semínek

Majoránka, sůl, pepř, kmín dle chuti

Olej dle chuti

 

Na salátek:

6 ředkviček
2 hrsti míchaného salátu
2 lžičky balsamica
Olivový olej

Celer nastrouháme a smícháme se všemi ingrediencemi včetně prášku na proteinovou placku, aby vzniklo řidší těsto. Z těsta tvoříme placičky, které osmahneme na pánvi dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátkem z míchaného salátu (my použili polníček, rukolu, listy červené řepy), nakrájených ředkviček, které pokrájíme. Vše smícháme a zakápneme připravenou zálivkou z olivového oleje a balsamica.

ZAPEČENÉ AVOKÁDO  - 30 minut

2 avokádaZAPEČENÉ AVOKÁDO

4 menší vajíčka

slanina

sýr cottage

cherry rajčata

sůl a pepř

Avokádo podélně rozřízneme a odstraníme pecku. Lžící vydlabeme trochu dužiny. Vydlabaná avokáda poskládáme do malé zapékací misky s pečícím papírem. Do každé půlky avokáda vyklepneme 1 malé vajíčko a přidáme kousek slaniny, sýru cottage, cherry rajčátka apod. Osolíme, opepříme. Zapékáme, dokud nebude vajíčko hotové.

 

ŠPECLE SE ŠPENÁTEM  - 30 minut

1 porce KetoDiet omelety se sýrovou příchutíŠPECLE SE ŠPENÁTEM

1 vejce

25 g parmazánu

½ šalotky

50 ml smetany ke šlehání

1 polévková lžíce tvarohu

½ lžičky kypřícího prášku do pečiva

1 stroužek česneku

Hrst čerstvého baby špenátu

Sůl a olivový olej dle chuti

Vyšleháme vejce s tvarohem, s kypřicím práškem a práškem ze sáčku s KetoDiet omeletou. Vzniklé těsto nalijeme do zdobicího sáčku a do vroucí osolené vody z něho vytvoříme špecle. Vaříme cca 3 minuty. Uvařené špecle slijeme a nasucho opražíme na rozpálené pánvi dozlatova. Hotové špecle odložíme na talíř a na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek a chvilku restujeme. Do pánve vrátíme špecle, zamícháme, přelijeme smetanou, vmícháme baby špenát a na závěr posypeme nastrouhaným parmezánem.

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: KetoDiet