Bubbleology – fenomén, který si během krátké doby získal srdce mnoha milovníků nápojů Bubble Tea, přichází se žhavou novinkou, dezertem mochi. Tradiční asijská pochoutka mochi z rýžovému těsta je v Japonsku odpradávna spojená s obřadem pití čaje, a proto dezert mochi nemůže chybět [...]
Červen 19, 2016
Gastronomie
Vzhledem k neustálým změnám teplot vyhlíží už mnoho nedočkavců léto a teplé letní dny, které vybízejí k relaxaci a odpočinku. Tyto pohodové chvilky si může každý zpříjemnit osvěžujícím drinkem, který zároveň povzbudí. Vysoké teploty vybízejí ke konzumaci chladivých nápojů, ale [...]
Červen 12, 2016
Gastronomie
Není žádným tajemstvím, že s věkem se náš metabolismus zpomaluje. Jakmile se pak přehoupne třicítka, shazování kil začíná být rok od roku složitější. Tělesný tuk se přesouvá tam, kde dříve nebyl a tělo si žádá stále větší výdej energie.A co teprve, [...]
Červen 6, 2016
Krása a zdraví
Melouny jsou jednou z nejoblíbenějších a nejzdravějších letních pochoutek. Ne každý ale dokáže poznat, který plod je správně zralý. S bezpeckovými melouny Bouquet je to ale hračka. Jsou totiž zárukou zdravého, kvalitního a šťavnatého produktu. Melouny Bouquet jsou vždy sklízeny [...]
Květen 21, 2016
Gastronomie
Jistě je všichni znáte – zlatohnědé oplatky, vyplněné chutným sypáním a do trubičky stočené. Popraskaná struktura oplatek je známkou jejich dobré jakosti, neboť nestačí jen trubičky uvnitř dobře prosypat, ale je nutno, aby i oplatka byla dobrá, hlavně křupavá a [...]
Květen 13, 2016
Gastronomie
Povzneste sýr na zážitek s neobvyklými kombinacemi Krále Sýrů. Vladislav Stuparič, kapitán Juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, zabrousil až do molekulární kuchyně a vytvořil perfektní chuťové zážitky, které můžete ochutnat v květnu a červnu na Prague Food Festivalu nebo [...]
Květen 12, 2016
Gastronomie
Výrobky z mléka z horských oblastí slovenského Liptova přináší na český trh stejnojmenná slovenská značka Liptov. Její sýry, sýrové speciality i bryndza jsou úzce spojeny s dlouholetou tradicí sýrařských mistrů liptovského regionu. A i to je důvod, proč v produktech této značky nenajdete [...]
Květen 5, 2016
Gastronomie
Jak připravit maso na grilování?Velice důležité je vyndat maso z lednice několik hodin před grilováním. Pokud dáte studené maso rovnou na gril, ztuhne. Jestliže máte raději ryby a mořské plody a nemáte zrovna čerstvé kousky, je potřeba jim dát čas při [...]
Grilování má v oblibě stále více Čechů. Z exkluzivního průzkumu* zpracovaného pro společnost Tesco, vyplynulo, že celých 61 % dotázaných griluje i několikrát v sezóně. Převážná většina (77 %) bere grilování jako vhodnou příležitost pro potkání se s rodinou nebo známými. S produkty Tesco Grill [...]
Duben 29, 2016
Gastronomie
MeatPointMimořádná kvalita a pestrost nabídky. Taková je filozofie sítě moderních řeznictví MeatPoint, která otvírá svou novou pobočku nedaleko Vítězného náměstí na Praze 6. Na zákazníky čeká pestrý výběr vyzrálého i čerstvého masa a nejrůznějších uzenin.„Připravujeme krůtí směs se zeleninou, burgry [...]