ijournal.cz

Speciality z českého kalendáře v OC Smíchov

red Zdroj: CREATIVE WORLD 6.5.2017 Gastronomie

Kvalitní suroviny, spolupráce s farmáři, vyrobeno s láskou nejen k jídlu

V květnu 2017 byl otevřen v obchodním centru Nový Smíchov stánek s rychlými svačinkami „take away“ z dílny Creative World. Se svou kuchyní navázal tým Creative World na úspěšný koncept na Zličíně, kde byla poprvé představena spolupráce s Asociací soukromých zemědělců. Zákazníci se tak mohou těšit na suroviny od prověřených dodavatelů, sezónní výběr a nabídku pro vegetariány, milovníky masa i ty, kdo vyhledávají bezlepková jídla.

speciality

Speciality z českého kalendáře

Každý den jiné pokrmy, sezónní nabídka, ovoce a zelenina od českých farmářů a možnost zakoupení kreativních balíčků pro domácí tvorbu nebo Chodouňské BIO levandule nabízí nově stánek v OC Smíchov, který najdete v přízemí za Informacemi naproti Tescu. Nabídka bude vždy uzpůsobena také části dne, tedy snídaně, oběd, večeře.

Hlavním šéfkuchařem se stal nejen pro tento stánek Roman Kačírek, který sestavuje menu pro každý jeden měsíc v roce tak, aby zákazníci dostali vždy čerstvé a sezónní pokrmy.

Chybět postupně nebudou jídla jako: hamburgery (masové i vegetariánské), nejrůznější placičky jako řepová, mrkvová, čočková, kuskusová a mnoho dalších, pstruzí hranolky, polévky, saláty, sendviče, ale i ranní snídaně s müsli, ovocem, domácí limonády a vynikající BIO čaje Bioteque, které lze objednat také ve větším množství na doma (zeptejte se u našeho personálu).

 Levandule Chodouňská

Proč spolupráce s farmáři?

Creative World stál u zrodu farmářských slavností a trhů v ČR již v roce 2008/2009 a spolupracuje se 7 500 členy Asociace soukromého zemědělství. Nabídka se tudíž skládá z jarních, letních, podzimních i zimních specialit navazujících na svátky a tradice v českém kalendáři – vše připraveno z produktů českých farem garantovaných ASZ ČR.

 

OTEVÍRACÍ DOBA

8.00 až 11.00: Snídaňová a svačinová nabídka s sebou

11.00 až 15.00: Obědové menu

15.00 až 20.00: Svačinová nabídka a večeře

placičky

Ukázka menu pro konkrétní měsíce   

Pokrmy jsou uvedeny jako příklad a mohou být změněny dle aktuální situace.

 

KVĚTEN

Májová snídaně a teplá svačina:

1. Nové brambůrky s Maldonskou solí sypané kozím sýrem a petrželkou

2. Kuskus s mladými karotkami, cuketou a bylinkami 

3. Májové tousty s lilkem, cuketou a čerstvým sýrem

4. Bagetky s hranolkami ze pstruha z Rybářství Kolář

5. Cuketová placka s balkánským sýrem z Radonic

 

Májová snídaně a svačina studená:

1. Bagetka s grilovaným jehněčím a hořčičným dresinkem

2. Chléb s lososem na kopru a lučině

3. Trhanec s vanilkovým pudinkem a rybízem

4. Čerstvý tvaroh z Radonic s ovocem a ovesnými vločkami

5. Perník s marmeládou, mandlemi a čokoládou

 

Májový oběd:

1. Bramboračka

2. Květákový krém

3. Kedlubny s mrkví s muškátovým květem a novými bramborami

4. Okurkový salát

5. Bagetka s grilovaným vepřovým na křenu a bylinkách

6. Toustíky s bazalkovým pestem, mozarellou a rajčátky

 

Májová svačina, večeře:

1. Bramboračka

2. Květákový krém

3. Kedlubny s mrkví s muškátovým květem a novými bramborami

4. Okurkový salát

5. Bagetka s grilovaným vepřovým na křenu a bylinkách

6. Toustíky s bazalkovým pestem, mozarellou a rajčátky

7. Naložený hermelín a cuketa s lilkem

Na žízeň s sebou: čaj BIOTEQUE, domácí limo citronová s medem, levandulová s limetkou

V košíku v květnu: Nové brambory od Pospíšilů z Židovic

 

ČERVEN

Svatojánská snídaně a svačina teplá:

1. Placka z patizonu, řepy, rajčete a cukety

2. Kuskus s rajčaty, okurkou a česnekem z Polabí

3. Svatojánské toustíky s teplým Angus masem od Kunclů

4. Bagetky s hranolkami ze pstruha z Rybářství Kolář

5. Palačinka s jahodami

 

Svatojánská snídaně a svačina studená:

1. Bagetka s ředkvičkovou pomazánkou a bryndzou

2. Hořovický chléb s lilkovou pomazánkou a pečenými paprikami

3. Jahodový koláč

4. Čerstvý tvaroh z Radonic s jahodami a ovesnými vločkami

5. Jahody se smetanou

 

Svatojánský oběd:

1. Studená jahodová polévka

2. Fazolová s rajčaty a paprikami

3. Paprikový lusk v rajské omáčce s masem od Kunclů

4. Paprikový lusk v rajské omáčce s kuskusem VEGGIE

5. Bagetka s teplou šunkou, sýrem a zeleninkou

6. Kuskusové placky s okurkou

7. Svatojánské knedlíčky s jahodami

 

Svatojánská svačina, večeře:

1. Studená jahodová polévka

2. Fazolová s rajčaty a paprikami

3. Paprikový lusk v rajské omáčce s masem od Kunclů

4. Paprikový lusk v rajské omáčce s kuskusem VEGGIE

5. Bagetka s teplou šunkou, sýrem a zeleninkou

6. Kuskusové placky s okurkou

7. Svatojánské knedlíčky s jahodami

Na žízeň s sebou: čaj BIOTEQUE, domácí limo jahodová, malinová, meruňková a levandulová s limetkou

V košíku v červnu: Čerstvá kytice levandule z Chodouně a jahody od Šebků z Roudnice

 

ČERVENEC

Na Letnice nám chutná: Snídaně a svačina teplá:

1. Brokolicová placka

2. Kuskus s rajčaty, okurkou a česnekem z Polabí

3. Placka z patizónů a bylinek

4. Bagetky s hranolkami ze pstruha z Rybářství Kolář

5. Svatojánské knedlíčky s jahodami

 

Letnicová snídaně a svačina studená:

1. Bagetka s kuřetem a gorgonzolou z italské farmy

2. Hořovický chléb s domácí budapešťskou pomazánkou

3. Jahodový koláč

4. Čerstvý tvaroh z Radonic s broskvemi a ovesnými vločkami

5. Meruňkový koláč

 

Letnicový oběd:

1. Brokolicový krém

2. Smažený květák v těstíčku

3. Zapečené lilky, cukety a rajčata s bramborem

4. Těstoviny s cuketou a rajčatovým pestem

5. Bagetka s grilovanou zeleninkou

6. Meruňkové knedlíky


Letnicová svačina, večeře:

1. Brokolicový krém

2. Smažený květák v těstíčku

3. Zapečené lilky, cukety a rajčata s bramborem

4. Těstoviny s cuketou a rajčatovým pestem

5. Bagetka s grilovanou zeleninkou

6. Meruňkové knedlíky

7. Naložené lilky a papriky

Na žízeň s sebou: čaj BIOTEQUE, domácí limo jahodová, malinová, meruňková a levandulová s limetkou

V košíku v červenci: Čerstvá kytice levandule z Chodouně a meruňky od Šebků.

 Bioteque

SRPEN

Dožínková snídaně a svačina teplá:

1. Pšeničná placka s povidly a čertíkem

2. Quinoa se sýrem a zeleninkou z Polabí

3. Letní toustíky s lesními houbami

4. Bagetky s hranolkami ze pstruha z Rybářství Kolář

5. Kroupová kaše s česnekem

 

Dožínková snídaně a svačina studená:

1. Bagetka s lesními houbami a tymiánem

2. Hořovický chléb s domácí vepřovou paštikou a brusinkami

3. Broskový koláč

4. Čerstvý tvaroh z Radonic s broskvemi a ovesnými vločkami

5. Meruňková bublanina

 

Dožínkový oběd:

1. Květákový krém

2. Houbovka jako od babičky

3. Zapečené těstoviny s lesními houbami

4. Jednohubky s hovězím a hořčicí

5. Bosáky se slaninou a cibulkou

6. Švestkové knedlíky

 

Dožínková svačina, večeře:

1. Květákový krém

2. Houbovka jako od babičky

3. Zapečené těstoviny s lesními houbami

4. Jednohubky s hovězím a hořčicí

5. Bosáky se slaninou a cibulkou

6. Švestkové knedlíky

7. Domácí sulc s vinným octem, cibulkou a libečkem

Na žízeň s sebou: čaj BIOTEQUE, domácí limo jahodová, malinová, meruňková a levandulová s limetkou

V košíku v srpnu: dožínkový věnec k dekoraci, rybíz, angrešt z farem

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: CREATIVE WORLD