Máte rádi experimentování v kuchyni? Spojení sladké a slané chuti mezi takové věci určitě patří. Osvěžující kanapky s broskví a slaninou Schneider Selection jsou skvělým tipem na silvestrovské pohoštění. Sladké ovoce se slaninou vytvoří neobvyklou, ale velmi voňavou a chutnou kombinaci surovin. Snídaňová slanina prémiové řady Schneider Selection obsahuje 85 % vepřového boku bez kosti a prodává se v balení 200 gramů za doporučenou cenu 69,90 korun.
Osvěžující kanapky s broskví a slaninou Schneider Selection
Ingredience:
100 g Snídaňová slanina Selection
2 zralé broskve
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce balzamikového octa
lístky čerstvé bazalky
hrst ořechů
Příprava:
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Broskve pokrájíme na měsíčky, na každý kousek položíme lístek čerstvé bazalky a obalíme slaninou.
Potom obalené broskve poklademe na plech na pečení, pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby na 10 – 15 minut. Po upečení pokapeme balzamikovým octem, posypeme pomletými ořechy a podáváme na stůl.
Co můžete vyhrát? 5 x Balíček se snídaňovou slaninou Schneider Selection a dalšími uzeninami Schneider. Hodnota jednoho balíčku je přibližně 500 korun.
Soutěžní otázka: Co najdete na webu www.jaknavelkeveci.cz?
a) recepty
b) návody na ruční práce
Správnou odpověď pošlete nejpozději do 30. prosince 2017 půlnoci na e-mailovou adresu: redakce@ijournal.cz. Do předmětu prosím uveďte Soutěž – uzenina. Nezapomeňte rovněž na svou korespondenční adresu pro odeslání výhry.
Nápovědu hledejte na: