Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává nadále věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert – věneček. Ten nabízí v mini verzi a několika různých, sladkých i slaných příchutích. Jejich řadu pravidelně rozšiřuje, naposledy v létě o šťavnatou maracuju. Pro nadcházející zimní období připravil Roman Janeček limitovanou edici svých věnečků ve spolupráci se značkou oblíbeného irského krémového likéru Baileys. Pod korpusem barvy královské modři se tak ukrývá krém s příchutí likéru Baileys Chocolate, novinky v produktové řadě Baileys.
Tradiční žloutkový věneček tak, jak ho neznáte. To je dílo Romana Janečka, v jehož podání se ze zažitého dezertu stala odlehčená moderní verze v elegantní, jednohubkové velikosti a s podstatně menším množstvím cukru. Přestože se cukrář zaměřuje pouze na jeden typ dezertu, jeho nabídka je pestrá. Klasický máslový krém záhy doplnily další příchutě: čokoláda, pistácie, citron, jahoda a letošní novinka maracuja. Kromě toho v podzimně-zimním období nastává čas limitovaných edic, kterými v minulých letech byly kokos a griliáš.
Také tento rok přichází Roman Janeček s novou příchutí. Jeho touha objevovat a přinášet svým klientům stále nové chutě jej přivedla až ke spolupráci se značkou Baileys, konkrétně Baileys Chocolate. Zbrusu nová varianta v produktové řadě Baileys kombinuje oblíbený irský likér a pravou belgickou čokoládu. Sladké potěšení samo o sobě, nyní povýšené do podoby věnečku se sametově jemnou náplní a bohatou chutí Baileys Chocolate.
„Rád lidi ohromuji novými verzemi něčeho, o čem si myslí, že již důvěrně znají a nemůže je nijak překvapit. Nejen proto se mi na věnečcích již vystřídala téměř celá barevná paleta, od klasické žluté přes červenou až po zelenou. Jednu barvu a s ní spojenou chuť jsem ale ještě neprozkoumal – tmavě modrou. Bylo tedy příhodné, že se nový likér Baileys Chocolate skrývá právě v modré láhvi, která se stala inspirací pro barvu korpusu. Propojit oba světy – věnečků a likéru – do vyváženého krému byla tak trochu alchymie, nakonec se mi ale podařilo zachovat ducha obou našich produktů. V lehkém krému se tak odráží elegance věnečků i elegance čokoládového likéru,“ popisuje vznik nové příchutě Roman Janeček.
Limitovaná edice věnečků s příchutí Baileys Chocolate je k dostání od listopadu do konce letošního roku. Přímo v cukrářském boutique Věnečky Janeček v Pštrossově ulici si pak můžete vychutnat „perfect serve“ v podobě kávy, sklenky Baileys Chocolate a věnečku. Novinku si lze objednat také prostřednictvím e-shopu s osobním vyzvednutím, případně v rámci Prahy s doručením kurýrem. Možné jsou také objednávky na oslavy, firemní akce či vánoční catering. Velikost balení se pohybuje od 4 kusů (150 Kč) do 72 kusů (1950 Kč).
♥ Roman Janeček měl k cukrářství odjakživa blízko, jelikož jeho prababička byla cukrářkou. Než se však vydal v jejích šlépějích, prošel Janeček několika butiky na pražské Pařížské ulici, mimo jiné pracoval také pro značku Gucci. Zde si vypěstoval nejen smysl pro estetično, ale také nadstandardní přístup ke klientům. V té době Roman už rád pekl a zásoboval své kolegy sladkým. Až jednou přišel jeho nadřízený, že by rád věnečky. A tak vznikly Věnečky Janeček, minidezerty ve sladké i slané variantě. S ohledem na zvyšující se poptávku přišel čas otevřít Boutique Věnečky Janeček, který od dubna 2022 najdete na adrese Pštrossova 23, Praha 1.
IG: @veneckyjanecek
Otevírací doba:
Út–Čt 11–18
Pá 11–16
So 13–16.30
Ne–Po vyzvednutí objednávek