Restaurace SaSaZu prochází obdobím největších změn od svého otevření. Po pěti letech své existence se management restaurace a klubu rozhodl o celkovou proměnu. Vývojem prochází korporátní identita značky, vylepšený je interiér restaurace, zákazníci nyní budou moci zakoupit víno v nové vinotéce SaSaZu a šéfkuchař restaurace Shahaf Shabtay přichází s novým barmským menu.
Rok v barmském stylu
Restaurace SaSaZu je zaměřena na asijskou kuchyni. Najdete zde jídla inspirovaná méně známými asijskými kuchyněmi. Každý rok je zaměřen právě na jednu z nich. V restauraci SaSaZu se za dobu její existence již vystřídala kuchyně vietnamská, singapurská, filipínská a kambodžská. Každý rok vyjíždí šéfkuchař restaurace Shahaf Shabtay do asijských ulic, inspiruje se, hledá nové výzvy a po té v SaSaZu vytváří koncept pro nadcházející rok. Nemění pouze jídla ale celou atmosféru podniku, přináší nové prvky do chování obsluhy, novou hudbu, masáže, tento rok se více zaměřuje i na umění.
Letošní rok bude velkým kulinářským zážitkem.„Barma, dnešním názvem Myanmar, mě nadchla. V posledních měsících jsem toto místo navštívil dokonce třikrát,” říká šéfkuchař.
Barmská kuchyně odpovídá umístění této země. Barma leží mezi Čínou, Indií a Thajskem. Z thajské kuchyně využívá kokosové mléko, z indické koření a v Číně se inspirovala technikou vaření. Nepoužívá se zde sójová omáčka jako v Číně či Japonsku ani rybí omáčka jako v Thajsku a Indonésii, obyvatelé Barmy jídla solí, čímž má kuchyně blíže té středoasijské.
„Vidím v barmské kuchyni velký potenciál. Věřím, že za takových 4, 5 let se s ní budeme setkávat běžně,“ říká Shahaf Shabtay a dodává, „naším cílem je také zpřístupnit a představit krásy této země. Možná pár lidí tuto zemi, která otevřela své hranice teprve před pár lety a je tedy turisticky téměř neposkvrněna, i inspirujeme, aby ji navštívili.“
Restaurace SaSaZu, která je každoročně ověnčena kulinářskými cenami, je založena na pěti technikách úpravy jídla – Sambal, OtakOtak, Flame, Roti a Taitai Grill. Kuchyně je založena na co nejčerstvějších ingrediencích a rychlé úpravě jídla.
Nová jídla
ChickenDistrictOne/ Kuře DistrictOne
Ganuong, kokos mala xian, koriandr, calamansi
BagoCalamari/KalamáryBago
Magic chilli, pažitka, houbovo-pepřová omáčka
ChineseDuckSalad/ Čínský salát s kachnou
Vodní meloun, šanghajské fazole, máta, jablečnéšiitake, úhoř, bílý pepř
Burma Roll/Barmská rolka
Hovězí, mandarinka, banh da nem, citronová tráva, list kafírové limetky
MohingaCoconut/Mohinga kokos
Grilované kuřecí, pistácie, tapenáda, grilovaná rýže, kari omáčka, banánové biryan
Nové koktejly
V SaSaZu je v nabídce více než 25 signaturekoktejlů, vytvořených za použití domácích mixů nejen z asijských surovin (marakuja, kiwi, chilli, kumqat, zázvor )
Zimala
Havana, Malibu, Spivy, Limetka, Mango, Čili,
kokosové mléko, máta
Yangon
Gin, Crème de Casis, levandule limetka, brusink. džus
DuaGung
zázvor, kokos, jablko, máta a čili
Vinotéka, Interiér
Novým prvkem interiéru restaurace SaSaZu se stává prosklená vinotéka. Během večeře či po ní si zákazníci SaSaZu můžou vybrat z široké nabídky vín.
Výhled na prosklenou vinotéku mají primo z restaurace. Své místo zaujímá na viditelném místě u vchodu do kuchyně.
Restaurace SaSaZu rozšířila nabídku vín. Vinný lístek se skládá z vín z celého světa (Česko, Slovensko, Německo, Rakousko, Itálie, Francie, Španělsko, Izrael, Afrika, Nový Zéland, Usa, Argentina, Chille). „Máme velké zastoupení výborných ryzlinků z Německa, Rakouska, Slovenska a Čech. Skvělý sauvignon z Francie/ Loire, dále pouillyfume, Sancere, které krásně voní po limetkách, kopřivách a limetkové trávě. Výborně se hodí do našeho asijského konceptu,“ říká manager restaurace Lukáš Kostrhun.
Samozřejmě stoji za zmínku sbírka Champagne, Taittinger od základu až po ročníkové Comtes de Champagne, Perrierjouet, Dom Perignon, Mumm či RodererCristal.