Nakladatelství XYZ vydává stylovou kuchařku renomovaného kuchaře Lukáše Vokrouhlíka alias Kajdy. Vyhlášený český šéfkuchař vedl kuchyni hotelů Hilton a Prezident v Praze a šéfoval také Grill Akademii Weber. Již potřetí je šéfkuchařem České restaurace v Národním pavilonu na světové výstavě EXPO 2015. Jeho kuchařská prvotina Rychlovky s Kajdou obsahuje 99 receptů, které lze připravit do 30 minut. Recepty doplňují fotografie uznávané foodstylistky Aleny Hrbkové.
Recepty v knize Rychlovky s Kajdou sestavil Lukáš Vokrouhlík pomocí jednoduchých návodů z běžně dostupných surovin. „Nejedná se ani tak o autorské recepty, protože zastávám názor, že většinu dobrých jídel už vymyslel někdo jiný, ale o jídla, která mám rád tak, jak si je vařím doma. Hlavní důraz je kladen na rychlost a nenáročnost přípravy, která vám zabere přibližně půl hodiny. Všechny recepty mají jediný cíl – nabudit chuťové buňky a inspirovat pestrostí, hravostí a originalitou všechny nadšené příznivce rychlovek,“ říká Lukáš Vokrouhlík.
Kuchařka je doplněna kvalitními fotografiemi, které rozhodně poškádlí váš apetit. Rychlovky s Kajdou totiž vznikly ve spolupráci s renomovanou fotografkou jídla a dekoru Alenou Hrbkovou, která nafotila už více než šedesát kuchařek. „Práce na téhle kuchařce mě hodně bavila a musím říct, že recepty, které jsme s Kajdou fotili, patří za poslední dobu k těm nejzajímavějším,“ prozradila fotografka.
Kuchařka Rychlovky s Kajdou vznikla ve spolupráci s firmami Marks & Spencer a Lagris.