ijournal.cz

Recept na vynikající raw medovník

red Zdroj: Raw Planet sro 15.3.2019 Gastronomie

image foto
Průměr dortu: 18 cm, Váha dortu: 800 g

Potřebné vybavení: Kuchyňský robot, vysoko-rychlostní mixér, rozkládací dortová forma (ideálně o průměru 18 cm), pečící folie, mísa na míchání směsi (ideálně o průměru alespoň 30 cm), čajové sítko  

Suroviny – soupis: Mandle natural (445 g), Med lesní/luční (55 g), Datle sušené (171 g), Kokosový tuk panenský (55 g), Voda (72 g), Sůl himalájská (1 špetka), Vanilka mletá (2,75 g / ¾ čl), Kešu ořechy natural (44 g), Prášek z nepraženého kakaa (10 g), Vlašské ořechy (20 g)  

Postup 1. fáze – korpus: 220 g Mandle natural – 115 g, Med lesní/luční – 22, Datle sušené – 83 g

• mandle, med a datle rozmixujeme v kuchyňském robotu (ne v mixeru) najemno
• směs rozprostřeme rovnoměrně na dno formy
• přes pečící folii směs umačkáme na dně formy (jakýmkoliv vhodným nástrojem)

Postup 2. fáze – sypká směs: 440 g Mandle natural – 330 g, Med lesní/luční – 22 g, Datle sušené – 88 g

• mandle, med a datle rozmixujeme v kuchyňském robotu (ne v mixeru) najemno
• směs přesypeme do mísy 

Postup 3. fáze – krém: 185 g Kokosový tuk panenský – 55 g, Med lesní/luční – 11 g, Voda – 72 g, Sůl himalájská – 1 špetka, Vanilka mletá – 2,75 g / ¾ čl, Kešu ořechy natural – 44 g

• kokosový tuk, med, vodu, sůl, vanilku a kešu ořechy rozmixujeme v mixéru (na plný výkon) do smetanové konzistence • krém vylejeme z mixeru do mísy se sypkou směsí  

Postup 4. fáze – finalizace:
• směs v míse důkladně promícháme
• promíchanou směs z mísy přendáme do formy s připraveným korpusem (z 1. fáze) a rovnoměrně   rozprostřeme
• formu umístíme do mrazáku
• z mrazáku formu vyndáme minimálně po 8 hodinách
• dort jednoduše vyjmeme z formy
• přes čajové sítko dort posypeme tenkou vrstvou nepraženého kakaa
• dort posypeme směsí nahruho pomletých vlašských ořechů

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Raw Planet sro