Po novoročním předsevzetí nás v únoru čeká další výzva v podobě tzv. suchého února. Měsíce, který řada lidí oslavuje tím, že nepije alkohol a sleduje, jaký vliv má toto rozhodnutí na jejich fyzické i psychické rozpoložení. Zkuste tento měsíc nejen vynechat alkohol, ale zaměřte se na pití zdraví prospěšných nápojů. Podpořte svůj mikrobiom a zlepšete svou imunitu prostřednictvím nealko drinků z Levandulového údolí v Chodouni. Uvidíte, že si jejich popíjení zamilujete napořád.
Osvěžující drink s BIO mátovým sirupem
Není náhodou, že arabský svět považuje popíjení zeleného čaje s mátou peprnou nebo čistého mátového čaje po ránu za zázrak a lékaře na všechno. Síla máty spočívá v její schopnosti detoxikovat mikrobiom a trávící soustavu, která stojí za zdravou imunitou, zlepšující se kvalitou kůže, vlasů i nehtů.
BIO mátový sirup pomáhá odstraňovat křeče, povzbuzuje vylučování trávicích šťáv, působí protizánětlivě a proti nadýmání. Kromě střeva a jeho přirozené funkce podporuje funkci jater, slinivky břišní a žlučníku. Skvělým pomocníkem bude také při problémech s nespavostí, stresem a bolestmi hlavy. Zakoupit jej můžete na www.levanduloveudoli.cz za cenu 249 Kč.
BIO virgin mojito
Do nachlazené skleničky nasypte ledovou tříšť, přidejte 0,4 cl BIO mátového sirupu z Chodouně, přidejte šťávu z bio citronu či limetky a dolijte 2 dl perlivé vody. Drink si pak dozdobte nasekanou čerstvou mátou a plátkem limety či citronu.
BIO levandulový mocktail s jahodami
Popíjení jahodového mocktailu s BIO sirupem z Levandule Chodouňské můžete s klidným svědomím nazvat očišťující kúrou pro psychiku, imunitu, nespavost a úzkosti. Je excelentní a ta kombinace chutí vás mile překvapí. Jak tedy na to? Mražené jahody rozdrťte mixérem a přilijete panáka BIO levandulového sirupu. Neotřelá glamour chuť na jazyku navíc potěší váš mozek, protože pošlete do těla pouze to nejlahodnější pro ozdravení těla, mysli i duše. K zakoupení na www.levanduloveudoli.cz za cenu 269 Kč.
Ovocná exploze ve vašich ústech
Hledáte nápoj, který by si s vámi vychutnaly vaše děti a zároveň by tento drink podpořil jejich tolik zkoušenou imunitu? Pokud ano, BIO vitamínový sirup s Levandulí Chodoňskou se stane vaším „must have“ nápojem. Nejenže skvěle voní a chutná, navíc obsahuje devět vitamínů, antioxidanty a bioflavonoidy z Levandule Chodouňské, které do vás s každým douškem vlijí energii a postarají se o celkovou vitalitu a harmonii těla i vaší mysli.
Tento unikátní BIO vitaminový sirup s Levandulí Chodouňskou se vyrábí v Čechách, v rodinné manufaktuře uprostřed levandulových polí ze sušených BIO malin, jahod, jablek, pomeranče, Ibišku a levandule – tedy darů, které nám zanechalo léto. Následně se pozvolna louhuje a šetrnou pasterizací vznikne poctivý sirup, který využijete k přípravě ledových čajů, limonád, šťáv, soft drinků i skvělých spirits. K dostání je na www.levanduloveudoli.cz za cenu 249 Kč.
Hřejivé večery s virgin punčem z Levandule Chodouňské
Milujete ten pocit, kdy vaše zimou zchřadlé prsty obejmou hrnek voňavého punče a v tu chvíli vámi projede pocit naprostého štěstí a uvolnění? Tak přesně tohle zažijete s BIO Virgin punčem s Levandulí Chodouňskou. Vůně a unikátní chuť BIO Levandule Chodouňské se zde snoubí s bio malinami, bio jahodami, bio citronem a bio pomerančem, aby vánoční koření jako je skořice, badyán a hřebíček s ibiškem navodili magickou zimní náladu ve vašem domově. Kromě toho svému tělu dodáte potřebné vitamíny, flavonoidy a minerály, které podpoří nejen vaši imunitu, ale i vnitřní mikrobiom. K dostání je na www.levanduloveudoli.cz za cenu 499 Kč.
Více informací o produktech a Levanduli Chodouňské naleznete na www.levanduloveudoli.cz.
Proč se používá v souvislosti s alkoholem spojení „být na šrot“?
Může za to příběh zakladatele lázní Lipová Johanna Schrotha. Johann Schroth byl kamarád Vincence Peiessnitze, který založil lázně o kousek dál v Jeseníku. Oba dva byli přírodní léčitelé, ale každý používal jiné metody. Johann Schroth ordinoval tzv. suché a mokré dny. Suché dny spočívaly v tom, že pacienti drželi přísnou dietu a konzumovali jen lehkou stravu v podobě zeleniny a libového masa. Naopak v mokré dny pacienti nejedli vůbec nic, užívali si lázeňské procedury a od rána do večera pili víno. Takže si umíte představit, jak lidé v tyto dny vypadali – lidově řečeno, byli na šrot.