ijournal.cz

Nový rok ve znamení skvělé kávy

red Zdroj: Segafredo Zanetti CR 30.12.2014 Gastronomie

Společnost Segafredo Zanetti CR připravila pro milovníky kávy skutečné kávové speciality vyznačující se intenzivní vůni a harmonickou chutí. Jedinečnou atmosféru vykouzlí šálek kávy s medovým, čokoládovým nebo ovocným nádechem. Produktová řada Le Origini zahřeje kávovými zrny pocházejícími z plantáží Jižní a Střední Ameriky.
logo

Zrnková káva Le Origini Brasile je pěstována na největší kávové plantáži světa Nossa Senhora da Guia v srdci oblasti Minas Gerais na jihovýchodě Brazílie. Káva se vyznačuje vyváženou a jemně zaoblenou chutí s medovým nádechem a jemnou vůní. Káva ze sáčku Le Origini Costa Rica pochází z bujné vegetace oblasti Sarchí ve střední Kostarice. Její intenzivní vůni harmonicky doladí dlouhotrvající ovocná chuť. Řadu doplňuje káva z peruánských plošin Le Origini Peru. Mikroklima této oblasti je ideální k pěstování kávy vyznačující se bohatou a intenzivní chutí s čokoládovými odstíny s jemnými karamelovými rysy.

                                                   Řada kávy Le Origini svým aroma i chutí vytvoří skvělou zimní atmosféru.

Společnost Segafredo Zanetti CR, přední dodavatel italské kávy pro gastronomii a maloobchodní síť v České republice připravila speciální kurzy 
pro všechny milovníky kávy, kteří se chtějí dozvědět, v čem spočívá příprava šálku dobrého espressa a dalších kávových specialit. Společnost Segafredo provozuje již od roku 2006 Školu kávy Segafredo – největší firemní kávovou školu u nás a právě dárková poukázka na kurz může být nevšedním dárkem. O úspěchu Školy kávy Segafredo svědčí, že za osm let jí prošlo více než dva a půl tisíce absolventů.

Škola kávy_Segafredo_4

Baristické kurzy v rámci Školy kávy Segafredo jsou celodenní praktická cvičení, ve kterých účastníci získají přehled o celém procesu přípravy kávy, tedy od pěstování zrn na plantážích až po finální šálek lahodného espressa, který je základem dalších kávových specialit jako cappuccino, latte macchiato a další. Populární částí kurzu je i výuka jemné techniky Latte Art neboli tvoření obrazců, které vznikají propojením mléčné a kávové emulze. Školu kávy navštěvuje personál gastronomických provozů, ale určen je i kávovým nadšencům, kteří se chtějí o svém oblíbeném nápoji dozvědět co nejvíce.

Škola kávy_Segafredo_3„Kurz je rozdělen na teoretickou část, kde se účastníci seznámí s procesem sběru kávy, jejím pražení a míchání směsí a část praktickou, při které se naučí rychle a efektivně připravit správné italské espresso a mikropěnu pro kávové speciality,“ popisuje průběh kurzu Miroslav Splavec, certifikovaný barista a trenér baristů kávové školy Segafredo a dodává: „Lidé přicházejí do našich baristických kurzů především proto, že v Čechách zatím není příliš rozšířené povědomí o tom, jak má vypadat a chutnat správně připravená káva. Kvalitních informací je zatím minimum a lidé jsou dost často na rozpacích, zda nápoj, který v šálku dostali, je skutečně to, co by to mělo být. Za tajemstvím dobrého espressa stojí několik zásadních věcí – kvalitní kávová směs, špičkový kávovar a především lidský faktor, a ten je právě často nejslabším článkem celého řetězce, neboť až 70 % úspěchu spočívá právě v lidské ruce. Nejedná se přitom o žádnou magii, ale zautomatizovaní správných postupů a cvik získaný přípravou desítek tréninkových nápojů. V naší škole kávy na praktickou výuku klademe hlavní důraz.“

Více informací o kurzech lze zjistit na www.segafredo.cz   

FAIR TRADE přístup

Segafredo Zanetti je celosvětově jediným dodavatelem kávy, který má pod kontrolou celý výrobní cyklus a kontrolu kvality, od pěstování kávy až po hotový šálek. Kromě vlastních plantáží v Brazílii, kde místním zaměstnancům poskytuje nadstandardní podmínky v oblasti bydlení, vzdělávání a zdravotní péče, podporuje v rámci FAIR TRADE i drobné pěstitele z jiných organizací a zlepšuje tak jejich hospodářskou a sociální situaci.

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Segafredo Zanetti CR