ijournal.cz

Nekončící léto se sýry Rougette

red Zdroj: Alimpex 14.8.2016 Gastronomie

Léto patří grilování, podzim patří rozpékání. Pokud nevíte, co si dát dobrého, zavřete lednici i spižírnu a vyražte na rychlý nákup. Jemně vyzrálý sýr Rougette speciálně k rozpékání bude tou pravou vypečenou dobrotou pro posezení s přáteli, párty nebo romantickou večeři ve dvou. Stačí rozpálit troubu a během chvilky můžete servírovat podle některého z našich receptů.

 Rougette_mild_Mediterran

„Sýry Rougette k rozpékání jsou speciálně vyrobené pro úpravu v troubě“, říká Michala Kadlecová, marketingová manažerka značky Rougette pro ČR a SR. „Vynikají jemně vyzrálou chutí a správnou konzistencí. Na jejich tepelnou úpravu nepotřebujete špinit žádné nádobí díky dřevěné misce, která je součástí balení. Sýr jednoduše vyjmete z folie a vložíte zpět. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji bez problémů i vaše silnější polovička. Sýr pečeme v troubě cca 10 minut. Poté vyjmeme z trouby, povrch křížem nařízneme a rohy odklopíme směrem ze středu. Pečeme dalších 8-12 minut do zlatavého zhnědnutí“, dodává Michala Kadlecová.

Pokud tedy milujete jemně zrající sýry, určitě tuto lahůdku oceníte. Pochutnat si můžete na variantě Jemně krémový a Jemně kořeněný, kdy delikátní chuť zrajícího krémového sýra skvěle podtrhuje přídavek vybraného koření. Navíc je bez laktózy. Sýr v gramáži 180 g, což bohatě vystačí pro dva, je k dostání v obchodech za cenu necelých 90 Kč.

 

22115S čím ho kombinovat?

skvěle se hodí k zelenině, jako jsou opečené brambory s rozmarýnem nebo vařený chřest

hodí se k masu i mořským plodům

osvědčenou klasikou je servírování s tmavým i světlým pečivem

výborně se doplňuje s červeným vínem


K jaké příležitosti se hodí?
jednoduchou přípravu oceníte při nečekané návštěvě
romantická večeře při svíčkách se sklenkou dobrého vína
neotřelé občerstvení pro večírek s přáteli
teplá a rychlá večeře pro celou rodinku

 

Grilovaný špíz s rozpékacím sýrem ROUGETTE

Pro 2 osoby22113

1 rozpékací sýr ROUGETTE

2 špízky na grilování 

1 paprika

1 malá cuketa

4 charry rajčátka

1 malá červená cibule

100 g krevet garnel

česnekové stroužky podle chuti

petržel 

 

Ingredience pro marinádu:

olivový olej s najemno nakrájeným chilli luskem pro cuketu a garnely

olivový olej s tymiánem a rozmarýnem pro papriku

 

Příprava:

  • Garnely a cukety marinujeme v olivovém oleji s chilli papričkami a papriku v oleji s bylinkami
  • ROUGETTE rozpékací sýr rozpečeme do zlatova podle návodu na obalu
  • V mezičase připravíme špízky na gril tak, že střídavě prokládáme papriku, cibuli, cherry rajčátka, cuketu, krevety a česnek
  •  Špízy grilujeme 3-4 minuty, potom opepříme a osolíme a posypeme petrželí a podáváme se sýrem ROUGETTE.

 Rougette_wuerzig_Kartoffeln_292_anschnitt

ROUGETTE rozpékací sýr s bramborami na rozmarýnu

Pro 2 osoby

1 rozpékací sýr ROUGETTE

3-4 brambory

rozmarýn

olivový olej 

mořská sůl 

 

Příprava:

  • Troubu rozehřejeme na 200 °C. Omyjeme brambory, rozčtvrtíme a naložíme do olivového oleje
  • Na plech položíme pečící papír a na něj dáme osolené brambory posypané rozmarýnem
  • Vložíme do předem zahřáté trouby a pečeme do zlatova
  • Cca po 10 minutách začneme rozpékat sýr Rougette podle návodu na obale a pečeme do zlatova

Tip:

Opečené brambory s rozmarýnem a rozpečený sýr Rougette můžeme servírovat s opečenou šunkou nebo kostkami špeku.

 

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Alimpex