V centru Prahy se toto úterý (9.12.) doslova hemžilo celebritami, v Masné ulici, kousek od Staroměstského náměstí, se totiž oficiálně otevřela luxusní mexická restaurace Agave. Pásku majiteli Glenu Spickerovi pomohla slavnostně přestřihnout zpěvačka Kamila Nývltová a moderátorka Petra Svoboda, a pak už mohla začít téct Tequilla proudem.Ta pravá tequilla se vyrábí z modrého agáve, a proto dát si panáka v restauraci Agave včera byla povinnost.
Kapela „mariachi“ roztančila nejen Kamilu Nývltovou, ale také Zdeňka Podhůrského. U mexických rytmů se k sobě zamilovaně tulil primácký páreček Sandra Parmová a Michal Janotka, Sámer Issa s přítelkyní nebo Michal Foret
s manželkou. Dort Agave nejen rozkrojila, ale i ochutnala modelka Eliška Bučková. Luxusní nabídku pokrmů si pochvaloval Petr Jákl, Zdeněk Srstka s manželkou, nebo třeba moderátorka Emma Smetana s partnerem. Servírovalo se například konfitované kachní stehno nebo čokoládový chilli dezert. Mezinárodní hvězdou je šéfkuchař, který menu vytvořil.
Potetovaný americký šéfkuchař Christian Dolias, který je známý z televizních show Chopped a Late Night Chef Fight, komentuje menu Agave. „Jídla upravujeme tak, aby v žebříčku od 1 do 10 dostaly jedenáctku.“ Majitel Glenn Spicker dodává: „Nedávno začala revoluce mexického jídla, a to především v Americe. Je to trend, kdy skvělí američtí šéfkuchaři s francouzskými školami servírují tu nejlepší mexickou kuchyni.“
Pokud máte v plánu tuto moderní mexikánu navštívit, stoprocentně musíte ochutnat dva pokrmy, které tady mají zcela výsadní postavení. Tím prvním je guacamole z ručně drcených avokád, které je dochuceno rajčaty, cibulí, limetkou a čerstvým koriandrem. A tím druhým je chicharrones, smažené kousky vepřové kůže, které se podávají ochucené pomerančem či limetkou jako originální křupky.
Kompletní nabídku jídel ale najdete tady: http://www.agaverestaurant.cz/menu/
Dobrou chuť!