Nový pořad televize Prima, Šéfem za pár minut, přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou, výsledkem může být jedině: Oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají doma, už 29. října ve 22.30 nebo v repríze v neděli 1. listopadu v 10.30.
Televize Prima se tímto pořadem vrací zpátky ke kořenům kuchyně, ke zdravému, chutnému a ekonomickému vaření z dostupných surovin, které zužitkujeme beze zbytku. To však ani trochu neznamená ztrátu kvality či pestrosti pokrmů. Zdeněk Pohlreich tak divákům ukáže, že i z obyčejných surovin se dají vytvořit neobyčejná jídla, kdy si i gurmán přijde na své. Hlavním mottem této kuchařské série je: „Používat selský rozum v kuchyni se vyplácí.“
Roman Mrázek, programový ředitel skupiny Prima, vysvětluje: „Zdeněk Pohlreich je po léta rodinným stříbrem Primy. Jako šéf dokáže pobavit a předvést to nejlepší i v těžkých dobách a věřím, že právě to diváci ocení. Stejně jako rozšíření pořadu o část cukrářskou, které se skvěle zhostila populární a vždy usměvavá cukrářka Iveta Fabešová.“
„Člověk by nikdy neměl rezignovat na to, co jí, protože i z jednoduchých surovin se dá vařit skromně, chytře a skvěle,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich nový koncept pořadu, který bude bavit nejen milovníky vysoké gastronomie, ale také ty, kteří musí denně nasytit rodinu. S ohledem na rozpočet rodiny, ale s pevně nasazenou laťkou kvality.
Vzhledem k tomu, že k chutnému jídlu patří jako tečka na závěr také dezert, povolal si šéf na pomoc skvělou cukrářku Ivetu Fabešovou. Ta dodává: „Věřím, že naše spolupráce bude diváky bavit. Zdeněk je opravdu velký profesionál, a pokud jsem mohla přispět svou cukrářskou troškou ke skvělému výsledku, mám radost. Navíc musím dodat, že mi samozřejmě bylo velikou ctí s panem Pohlreichem pracovat, je to skvělý profesionál. Ale zároveň jsem byla vděčná za lidský přístup, protože jsem z něj měla, přiznávám, velikou trému. A děkuji za to, že mi smíchem prodloužil život o pár let. Snad se u pořadu budou stejně bavit i diváci.“
Hned v prvním díle se diváci mohou těšit na precizní zpracování kuřete – do posledního detailu. A také na tip, jak připravit vláčnou čokoládovou bábovku, kterou si pamatují z doby, kdy jezdívali ke své babičce. Snadno si tak ověří, že nejde o nic složitého a že jejich umění bude chváleno celou rodinou. A v neposlední řadě i peněženkou. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podívají jako šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.
Připravte si ho s námi.