ijournal.cz

FRoSTA odhaluje původ všech přísad ve vlastních výrobcích. Vyzkoušejte originální recepty nejen s rybími prsty

red Zdroj: Frosta 2.1.2016 Gastronomie, Rady, tipy, názory

Společnost FRoSTA, přední výrobce mražených potravin, nabízí svým zákazníkům možnost zjistit nejen přesné složení výrobků FRoSTA, které na obalech hledá až 72 procent spotřebitelů, ale také původ všech použitých ingrediencí. Aplikace, díky které si mohou zákazníci zjistit původ všech přísad, jenž se nacházejí v mražených výrobcích FRoSTA, se nazývá „FRoSTA Zutatentracker“. Aplikace je zatím dostupná pouze na německých webových stránkách společnosti. V dohledné době však bude možné tuto aplikaci využívat také v ostatních zemích, kde má FRoSTA zastoupení, což je Polsko, Česká republika, Slovenská Republika, Maďarsko a Rumunsko.

„Jsme si vědomi faktu, že v době potravinových skandálů se spotřebitelé stále více zajímají nejen o složení výrobků, ale také o původ potravin. Z tohoto důvodu naše mateřská společnost vyvinula aplikaci na vyhledávání původu všech přísad, které jsou v našich výrobcích obsaženy. Snahou je tuto aplikaci zpřístupnit i českým spotřebitelům,“ říká Jiří Minář, generální ředitel FRoSTA ČR.


logoPrincip vyhledávání na www.zutatentracker.de je velmi jednoduchý. Zákazník zadá na webových stránkách jedinečný kód výrobku, který se nachází v bílém poli na straně obalu. Službu lze také využít přímo při nakupování, kdy zákazník přímo v obchodě naskenuje QR kód pomocí smartphonu. Poté mu systém zobrazí všechny informace o použitých ingrediencích.

U rybích výrobků to jsou to například informace o lovišti, kde byla ryba ulovena, ale také informace o lodi, na které byla zpracována. U mražené zeleniny zákazník odhalí, kde se zelenina pěstovala, kdy se sklízela apod. Zákazník se dozví takový detail, že například brokolice v zeleninové směsi pochází z náhorní plošiny v Ekvádoru na úpatí sopky Cotopaxi a byla pěstována v nadmořské 2500 m.

Společnost FRoSTA tak deklaruje naprostou transparentnost při zpracování svých mražených výrobků, ať již jde o rybí produkty nebo mraženou zeleninu či hotová jídla. 

Společnost FRoSTA na trh uvádí výrobky s logem „100% přírodní chuť“, tedy výrobky bez přidaných ochucovadel, umělých barviv, zvýrazňovačů chuti a modifikovaného škrobu. V rámci udržitelného využívání moří vyrábí FRoSTA své rybí výrobky pouze ze surovin s certifikátem MSC.

Ryby by se měly v našem jídelníčku objevovat nejen na vánoce, ale po celý rok. Pro ty z vás, kteří tradiční rybí maso na talíři zrovna nemusí, nabízíme recepty na tak trochu netradiční pochoutky z rybích prstů. Jsou zábavné a ocení je nejen děti, ale i mnozí dospělí. Možná vás také zaujme recept na velmi jednoduchou špenátovou polévku, kterou určitě vyzkoušejte. Příprava je velmi jednoduchá.

fish burgerFISH BURGER

 

FRoSTA, porce pro tři osoby

Doba přípravy: 35 minut

 

Ingredience:

1 balení rybích prstů Golden Fish Fingers Frosta
3 housky na hamburgery
3 listy salátu
3 plátky sýra
150ml jogurtu řeckého typu

5 koleček okurky
10 černých nebo zelených oliv
3 lžičky kapary
rybí prsty2 lžíce majonézy

půlka červené cibule
půl lžičky cukru

Příprava:

1. Rybí prsty připravte na pánvi či v mikrovlnné troubě dle návodu na obalu.

2. Housky rozpulte a dejte 4 minuty před doděláním rybích prstů opéct do trouby či na pánev. Opékejte do zlatova. Před doděláním dejte na jednu polovinu sýr, který nechte na housce roztéct.

3. Cibuli, okurky, olivy a kapary jemně nasekejte. Smíchejte s majonézou a jogurtem. Ochuťte cukrem, pepřem a solí.

4. Na polovinu teplé housky se sýrem položte list salátu, tři rybí prsty, polijte připravenou ochucenou majonézou a přiklopte druhou polovinou housky.

TIP! Zkuste i další variace, třeba s rybími steaky FRoSTA.

SALÁT S RYBÍMI PRSTYsalát

FRoSTA, porce pro tři osoby

Doba přípravy: 30 minut

 

Ingredience:

1 balíček rybích prstů Golden Fish Fingers FRoSTA
100g zelených fazolek
6 listů salátu
2 rajčata
půlka cibule
1 lžíce majonézy
1 polévková lžíce bílého jogurtu
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 čajová lžička medu

Příprava:

1. Rybí prsty připravte na pánvi či v mikrovlnné troubě dle návodu na obalu.

2. Zelené fazolky povařte v mírně osolené vodě.

3. Rajčata a cibuli nakrájejte na plátky, salát natrhejte.

4. Smíchejte všechny ingredience.

5. Připravte si dresink: smíchejte majonézu, jogurt, hořčici a med. Dresinkem zalijte salát.

TIP! Zkuste i další variace, třeba s rybími filety FRoSTA


KRÉMOVÁ ŠPENÁTOVÁ POLÉVKAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

FRoSTA, porce pro dvě osoby

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience:

1 balení špenátu se smetanou FRoSTA

0.7 l zeleninového vývaru

100g brambor

1 pórekS1139O_FRoSTA_Szpinak_z_sosem_śmietanowym_11_z

1 cibule

1 lžíce oleje

1 stroužek česneku

tymián

muškátový oříšek

pepř

 

1. Cibuli, pórek a česnek nakrájíme a osmahneme.

2. V zeleninovém vývaru uvaříme nakrájené brambory.

3. Přidáme zmrazený špenát, ochutíme tymiánem, muškátovým oříškem a pepřem. Chvilku povaříme a poté rozmixujeme.

 

 

 

 

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Frosta