Jak zaujmout malé školáky i předškoláky? Nestačí jen říkat, jak je dobré zdravě jíst. Pochoutky mají zelenou, pokud lahodí i dětskému oku. A protože Mlékárna Valašské Meziříčí ví o dětských strávnících své, přichází s tipem na chutnou, zdravou i oku lahodící svačinku. Jak Dětská kaše, tak sušenky zahrnují mezi ingrediencemi také kvalitní produkty Mlékárny Valašské Meziříčí, ale především výborně chutnají. Navíc se jedná o dětmi oblíbené varianty ať už snídaně nebo přesnídávky. Ve školních receptech jsou využity dva oblíbené výrobky, a to Bílý jogurt z Valašska Bifido a Acodfilní mléko z Valašska plnotučné. A pokud máte na přípravu svačinky skutečně pouze minimálně času, pak lze oba výrobky posnídat či posvačit i za studena.
„Sama jsem maminkou předškoláka a vím, co vymýšlení dá, aby svačiny nebo snídaně byly co nejatraktivnější a přitom zdravé. Proto na počátku školního roku přicházíme s tipy pochoutek a jednoduchou přípravou, kterým žádný školák či předškolák neodolá,“ uvádí Zuzana Pavelková, marketingová manažerka Mlékárny Valašské Meziříčí. „Pro přípravu školních receptů jsme využili dva velmi oblíbené výrobky, a to Bílý jogurt Bifido a Acidofilní mléko. Jogurt Bifido obsahuje zdravé bakterie Bifidobacterium, BB-12®, které mají řadu pozitivních účinků na naše zdraví. Samostatně může probiotický kmen Bifidobacterium, BB-12® snížit riziko žaludečních nevolností, zlepšit imunitní odpověď organismu, snížit četnost onemocnění dýchacích cest, podpořit správné fungování střev, snížit četnost pláče, neklidu a podrážděnosti u kojenců,“ dodává Zuzana Pavelková.
Tipy na školní přesnídávku
Sušenky
Přemýšlíte, co dětem na svačinu nebo pro sebe k odpolední kávičce? Zkuste netradiční jogurtové sušenky s lámanou čokoládou.
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience na 20 g sušenek:
250 g hladké špaldové mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
80 g třtinového cukru
50 g medu
200 g bílého jogurtu z Valašska – Bifido
1 vejce velikosti L
90 g čokolády
špetku soli
Postup:
Všechny ingredience krom čokolády smícháme a vypracujeme mírně lepivé těsto. Přisypeme čokoládu nalámanou na malé kousky, a ještě jednou zamícháme. Na pečící papír uděláme lžící menší kolečka a následně vytvoříme oválky. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 15-20 minut. Necháme vychladnout.
Kaše
Máte čas od času problém dostat do dětí snídani? Zkuste výbornou acidofilní kaši s foodstylingem, kterému žádný drobek neodolá.
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience na jednu porci:
90 g ovesných vloček
asi polovinu Plnotučného acidofilního mléko z Valašska
med na oslazení podle sebe
sezónní ovoce
Postup:
Vločky namočte nejlépe přes noc do vody, ráno 10 minut povařte, nařeďte acidofilním mlékem, doslaďte a ozdobte podle momentální fantazie. A zdravá snídaně je na světě!