ijournal.cz

Čas grilování

red Zdroj: www.oznaceni-eu.cz 21.7.2015 Gastronomie

Příprava jídel na grilu je pro mnohé tradiční společenskou událostí i chvílemi odpočinku. Není novinkou, že rádi ochutnáváme stále něco nového. Maso, ryby, zeleninu nebo ovoce můžeme ochutit různými ingrediencemi a výsledná grilovaná porce jídla bude vždy jedinečná.

Svůj spolehlivý gril před samotným grilováním nezapomeňte pořádně očistit nejlépe drátěným kartáčem, který vám pomůže s připečenou špínou nebo se zbytky popela. Na mastnotu používejte speciální přípravky, ale dobře se ujistěte, že jsou vhodné na ten či onen povrch grilu. Pokud neprovedete správnou údržbu, vytoužený grilovaný pokrm nebude chutný.

Připravte si například kapra na grilu.

Ingredience:

2 porce kapřího masa (např. Pohořelického nebo Třeboňského, kteří jsou nositeli evropské ochranné známky původu a zeměpisného označení)
nastal_cas_grilovani-kapr

2 stroužky česneku

mletá sladká paprika

sůl, pepř

olivový olej

citronová šťáva


Příprava:

Porce kapřího masa pomažeme z obou stran citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme rybí maso a necháme asi hodinu v chladu marinovat. Následně můžeme grilovat.

Jako přílohu můžeme zvolit „zeleninu na rožni“, na které si pochutnají všichni.

Hosty mile překvapíme i originální domácí marinádou. Pro přípravu využíváme takové suroviny, které se hodí k určitému druhu masa nebo ryby, podle toho, jak nám chuťově lahodí. Marinádu můžeme připravit např. z čerstvých bylinek, olivového oleje, mletého pepře nebo ji můžeme obohatit i Českým kmínem, který má svou specifickou chuť a logo Chráněného označení původu nám zaručuje jeho kvalitu.

 

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: www.oznaceni-eu.cz