Už více než 200 let je recept na Becherovku stejný a hlavně tajný. A tak to i zůstane. I když ne tak docela. Část tajemného receptu vám poodhalí na čtyřech nových etiketách z limitované edice. Etikety ukáží vybrané koření a byliny, které jsou součástí legendárního likéru. Trojici lahví koupíte od března v obchodech, čtvrtou seženete pouze v Muzeu Jana Bechera.
Proč Becherovka chutná tak skvěle? Protože její recept skrývá pečlivě namíchané, promyšlené a harmonické spojení kvalitních surovin a to více než 20 bylin a koření z našich luhů a hájů i z dalekých exotických krajin. Toto složení Becherovky znají pouze dva lidé. A oba jsou vázaní mlčenlivostí až do konce svých životů.
Jedním z nich je vedoucí výroby Bohuslav Pich. Ten se každou středu zamkne ve speciální místnosti. To, co se v následujících čtyřech až pěti hodinách odehrává, je kombinací jemné lékárnické práce a těžké fyzické dřiny. Během té doby musí pečlivě odvážit a namíchat čtyři várky směsi. Každou z nich přitom tvoří 400 kilogramů bylin.
Recept je tedy střežen opravdu přísně, přesto do něj nyní budete moci výjimečně nakouknout. Díky novým etiketám z limitované edice Becherovky. Abyste mohli poodhalit tajemství, je třeba lahev dobře namrazit. Nízká teplota, která Becherovce sedí nejlépe, následně zobrazí český název byliny či koření na etiketě.
Tato speciální limitovaná edice se bude vyrábět pouze jednou. Proto neváhejte a posbírejte všechny čtyři etikety. Pro jednu z nich ovšem musíte do domovského města likéru, do Karlových Varů. Omezené množství čtvrtých lahví určených pro opravdové sběratele seženete pouze v tamním Muzeu Jana Bechera. Milovníků Becherovky, kteří mají tento bylinný likér tak rádi, že sbírají její lahve a další předměty s ní spojené, totiž není málo. Najdou se dokonce i takoví, kteří z lahví Becherovky skládají ve sklepě oltáře. Tak na nic nečekejte a vydejte se do Karlových Varů včas.