ijournal.cz

Marie Rottrová pokřtila CD Kateřiny Kněžíkové

red Zdroj: foto cd Petr Weigl, archiv Supraphon 26.6.2021 Celebrity

Marie Rottrová se po dlouhé době objevila ve společnosti a to při krásné příležitosti, slavnostně pokřtila debutové album naší nejvytíženější operní pěvkyně Kateřiny Kněžíkové s názvem Phidylé. „Jsme ze stejného kraje, chodily jsme s paní Rottrovou na stejné gymnázium a miluji její Skořápky ořechů,“ říká Kateřina Kněžíková  a dodává “moc jsem si přála, aby CD pokřtila právě paní Rottrová.” Marie Rottrová potvrdila, že operu miluje a pozvání Kateřiny velmi ráda přijala.  

křest

Kateřina Kněžíková  je v jednom kole. Maminka dvou holčiček a manželka operního pěvce Adama Plachetky se  právě vrátila z Glyndebourne Festival Opera v Sussexu v Anglii, kde byla tři měsíce a kde ztvárnila Káťu Kabanovou ve stejnojmenné opeře Leoše Janáčka (letos je 100. výročí od premiéry). Tam zklidila nevídaný úspěch, kritiky světových médií její výkon jen opěvovali.

cover_CD_Knezikova

Oběma dámám to moc slušelo. Paní Marie, která oslaví brzy osmdesátku, absolutně popírá zákony přírody, její mladistvý vzhled okomentoval každý. Kateřina zvolila šaty od dua Poner a měla na sobě šperky Halada v hodnotě téměř milion korun. Křest proběhl na střeše domu s nádherným výhledem na Národní divadlo, kterého je Kateřina sólistkou.

Rottrová_Kněžíková

Sopranistka Kateřina Kněžíková sestavila repertoár svého prvního supraphonského alba z okouzlujících písní Bohuslava Martinů, Henriho Duparca, Maurice Ravela a Karola Szymanowského, které nahrála s Janáčkovou filharmonií Ostrava pod vedením Roberta Jindry. Objevem pro mnohé budou písně Henriho Duparca. Prostou a zbožnou venkovanku Phidylé, hrdinku jedné z nich, si Kněžíková vybrala pro název celého alba. Spojení s přírodou a s vlastní intuicí vyzařuje ze všech písní. 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: foto cd Petr Weigl, archiv Supraphon