ijournal.cz

Zmrzliny není nikdy dost. Vyzkoušejte Prima recepty

red Zdroj: Prima zmrzlina 22.5.2020 Gastronomie

Zmrzliny není nikdy dost a tak přinášíme pár receptů, které si můžete ukuchtit z Prima zmrzliny a podávat na dětské party, nečekané návštěvě nebo si je vychutnat jen tak jako dezert. 


Mroží malinový cheesecake

 

Ingredience:Prima zmrzlina

200g másla

170g sušenek (Bebe, Lotus, Club)

3x Mrož malinová dřeň

500g tvaroh

250g smetanového sýra nebo Lučiny

4x vejce

50g třtinový cukr

2 plátky želatiny

 

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C. Sušenky rozmixujte najemno, smíchejte s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno dortové formy. Odložte do lednice po čas přípravy náplně.

Smíchejte tvaroh, sýr, cukr, vejce a promíchejte. Přidejte 2 lehce rozměklé malinové dřeně Mrož, vše důkladně rozmixujte a vlijte do formy. Pečte v troubě 1 hodinu. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout.

Do studené vody namočte dva plátky želatiny a nechte 5 minut bobtnat. Poté vodu slijte a želatinu vyždímejte. V menším kastrůlku nebo v mikrovlnné troubě želatinu rozehřejte a rozmíchejte, přidejte roztátou Mroží dřeň a vše znovu promíchejte. Ihned směsí potřete vršek dortu a vytvořte jednolitou vrstvu. Uložte na 1-2 hodiny do chladu a nechte ztuhnout. Nakonec můžete dort dozdobit čerstvými malinami.

Mroží cheesecake naruby
cheesecake

Ingredience:

50g sušenek

30g másla

250g tvaroh

100g Lučina

50ml mléka

2 lžíce třtinového cukru

šťáva z půlky citrónu

2x Mrož malinová dřeň nebo 1x Mrož malinový sorbet

 

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C. Sušenky rozmixujte najemno, smíchejte s rozpuštěným máslem, směs rozložte na pečící papír a vložte do trouby. Pečte 10 min, poté nechte vychladnout

Smíchejte tvaroh, Lučinu, cukr a citrónovou šťávu, přilijte mléko a důkladně rozmixujte do požadované konzistence.

Na dno poháru vložte porci malinové dřeně, na malinovou vrstvu přidejte tvarohovou směs. Navrch můžete přidat ještě jednu tenkou vrstvu malinové dřeně nebo nechat pouze dvouvrstvý dezert. Posypejte sušenkovou drobenkou a ozdobte čerstvým ovocem.

Mango smoothie bowlsmoothie bowl


Ingredience:

1x mražený banán

1 hrnek mraženého ananasu

1x Mrož sorbet mango

1/3 hrnku kokosového mléka (může být i jakékoli jiné mléko)

ovoce na ozdobu

 

Postup:

Všechny ingredience rozmixujte do hladka, přilévejte mléko dle požadované konzistence. Smoothie by mělo být husté. Ozdobte ovocem a ihned podávejte.

 jahodový shake

Jahodový shake

 

Ingredience:

300g čerstvých jahod

200ml mléka

1x Mrož sorbet jahoda, 1x Pegas Premium Strawberry Shake, vanička Mrož jahodový s tvarohem nebo 2x Mrož jahodová dřeň

 

Postup:

Všechny ingredience rozmixujte do hladkého nápoje. Čím více jahod a zmrzliny, tím plnější chuť. Rozdělte do sklenic a ihned podávejte.


PEGAS belgická čokoláda s karamelizovaným pomerančem

Ingredience:čokoláda s karamelizovaným pomerančem

1x Pegas Belgium Chocolate

1x pomeranč BIO

2 lžíce třtinového cukru

1 lžíce vody

 

Postup:

Pomeranče omyjte teplou vodou. ½ pomeranče oloupejte a kůru nakrájejte na kostičky. Zbytek pomerače s kůrou nakrájejte na asi 0,5 cm kolečka a ta rozkrájejte na čtvrtiny. Na pánev dejte 1 lžíci cukru a 1 lžíci vody. Směs nechte na mírném plameni zkaramelizovat. Jakmile se cukr rozpustí, položte na něj kousky pomeranče i nakrájenou kůru a posypte lžící cukru. Když začne karamel lehce probublávat, ztlumte, pomeranče i kůru obraťte, aby se zkaramelizovala i druhá strana. Poté vypněte a odstavte z plotýnky, aby se karamel nepřipálil. Na talířek nebo do misky dejte zmrzlinu, položte na ni kousky zkaramelizovaných pomerančů a kůry.


Mango sticky riceMango sticky rice

 

Ingredience (2 porce):

1 šálek lepivé rýže (Glutinuous rice)

1/2 plechovky kokosového mléka

2 lžíce třtinového cukru

špetka soli

1x Mrož Mango Sorbet

 

Postup:

Rýži propláchněte a nechte ve studené vodě 10 hod. Sceďte a vařte v páře na mírném ohni cca 40 min do měkka. Mezitím nalijte kokosové mléko do kastrůlku, přidejte cukr a sůl a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Mléko nesmí vařit. Polovinu mléka odlijte a do druhé půlky dejte uvařenou rýži a nechte 10 min odpočívat. Rýži dejte na talíř, okolo rýže dejte malé kopečky Mrož Mango Sorbet a rýži těsně před servírováním přelijte zbylým mlékem.

Tip na vaření rýže v páře: Na napařovák dejte plátýnko a do něj umístěte rýži tak, aby na ni nedosahovala voda. Můžete rýži také vařit v sítku v hrnci s vodou, opět tak, aby voda nedosahovala k rýži.

Mandlové vafle se zmrzlinou Pegas Premium Almond, tvarohovým krémem a opraženými mandlovými lupínky

 

Na vafle:vafle

2 vejce

2 lžíce třtinového cukru

1 lžíce rozpuštěného másla

50 g mandlové mouky

25 g ovesných vloček (namletých)

1⁄2 lžičky prášku do pečiva

špetka soli

 

Na tvarohový krém:                                                Na dokončení: 

200 g tučného tvarohu                                            zmrzlina Pegas Premium Almond Prima

30 g hořké čokolády                                                hrst mandlových lupínků                                                      
                                                                   
1 lžíce moučkového cukru                                

 
V robotu vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Přidejte rozpuštěné máslo, mandlovou mouku, namleté vločky, prášek do pečiva, sůl a vše promíchejte. Pečte ve vaflovači 3-5 minut (ze začátku ho neotevírejte). V misce si smíchejte tvaroh, nadrobno nasekanou hořkou čokoládu a moučkový cukr. Připravený krém si dejte do sáčku se zdobičkou. Na pánvi si nasucho opražte hrst mandlových lupínků, aby byly hezky zlatavé. Hotové vafle nechte vychladnout, dejte je na talíř, naservírujte na ně kopeček zmrzliny, zdobičkou vytvořte na vafli i na talíř několik kopečků a vše posypejte mandlovými lupínky.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Prima zmrzlina