Na carpaccio budete potřebovat :
2-3 červené řepy
100 g měkkého kozího sýra
Piniové oříšky VitaNut
Zálivka:
Šťáva z 1 citronu
Balsamico ocet podle chuti
Drcený pepř podle chuti
sůl
Recept:
Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka asi hodinu. Oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (pokud vám to nepůjde nožem, tak zkuste klasickou škrabku). Rozdělte na talíře a nechte vychladnout. Na konec pokapejte zálivkou a posypte kozím sýrem a opraženými piniovými oříšky.
Pokud vám zbydou některé ingredience, tak rozmixujte řepu se zálivkou a smíchejte s vařenou pohankou. Skvělý lehký oběd, který si můžete zabalit s sebou do práce!
PINIOVÉ OŘECHY VitaNut
Pinie mají nasládlou chuť a jsou velmi bohaté na bílkoviny, vitaminy a železo. Nejznámější použití je do bazalkového pesta, ale skvěle se hodí do salátů a krémů. Víte, že pinie, ač jsou označovány jako ořechy, jsou ve skutečnosti semena borovice? Existuje více než 100 druhů kdy každý má svá specifika a chuť.Pro řadu VitaNut jsme pro Vás vybrali piniové oříšky rodu Pinus Sibirica, které mají velmi příjemné aroma a chuť a jsou tak výborným a zdravým doplňkem stravy.
CENA kelímku VitaNut, 170 g (www.vitanut.cz) : 129 Kč