Vinařství vychází z tradice rodiny Schwarzovy, kde se víno, ve vinařské obci Uherčice u Hustopečí, pěstuje cca 300 let. Proto bylo logickým krokem založit v roce 2014 vinařství Schwarzava kolem řeky Svratky /místní nazývají Švarcava/.
Ve vinařství pracuje pouze rodina, a to zejména Libor a Jakub Schwarzovi. Dále je zde nová generace, která je v duchu tradice již od dětství u všech důležitých činností, jako je péče o vinice, vinobraní, lisování, lahvování a dalších, v čele s pojídáním hroznů a popíjením moštu.
Technologie výroby začíná u zpracování kvalitních zdravých hroznů, minimum zásahů při výrobě vína a dlouhém ležení na jemných kalech, kde vína získávají plné tělo a komplexnost. Bílá a růžová vína jsou školena v nerezových nádobách a červená zrají výhradně v akátových sudech a to nejméně po dobu šesti měsíců.
Přijeďte ochutnat naše vína o okusit domácí péči s důrazem na kvalitní sezónní pokrmy, zvou zástupci Vinařství Schwarzava. „Prodej vína cílíme na privátní klientelu, kde si lidé kupují lahvová vína jak ve vinařství, tak jim i víno zavážíme. Letošní rok je ve znamení rozvoje, a proto dodáváme vína do několika restaurací, penzionů a vinoték. Vyrábíme jak z vlastních hroznů, tak i z hroznů z vinic prověřených vinohradníků. Disponujeme starým tradičním sklepem a lisovnou z roku cca 1720.“
Penzion, který patří k vinařství, byl založen na podzim roku 2015. Jsou zde dva apartmány s vybavenými kuchyňkami a venkovním posezením. Zaměřujeme se na milovníky vína, rodiny s dětmi, cyklisty, zkrátka zákazníky hledající klid a pohodu rodinného penzionu s důrazem na víno a sezónní gastronomické speciality.
Gastronomie – nabízí se snídaně, občerstvení, rauty, pikniky, snoubení vín s pokrmy, narozeniny, večírky. Posezení jak v degustační místnosti, tak i v zahradě vinařství spojené s řízenou degustací.
Více na www.schwarzava.cz