Vhodnou alternativou čerstvých plodů je nejen v zimě zmrazené ovoce a zelenina, které dostanete v průběhu celého roku ve stejně vysoké kvalitě. V případě produktů značky Dione se často jedná o druhy vypěstované na území České republiky, oceněné značkou Klasa. Všechny druhy ovoce a zeleniny jsou sklízeny ve stádiu optimální zralosti a do několika hodin hluboce zmrazeny. Díky tomuto osvědčenému postupu je ztráta vitaminů minimální.
Velkou výhodou zmrazených produktů Dione je, že je můžete mít doma kdykoliv k dispozici.
Orientační ceny výrobků:
Borůvky lesní Dione 200 g – 44,90 Kč
S kukuřicí Dione 350 g – 9,90 Kč
Bretaňská Dione 350 g – 26,90 Kč
Francouzská Dione 350 g – 17,90 Kč
Dýně Hokaido Dione Extra 450 g – 29,90 Kč
Malinová dřeň Dione 80 g – 19,90 Kč
Maliny Dione 200 g – 49,90 Kč
Společnost Agrimex Vestec a.s., vyrábějící produkty značky Dione, oslavila již 20let na trhu. K této příležitosti vznikla nová řada zmrazeného ovoce a zeleniny Dione Extra. Tato řada nabízí několik novinek a výhod. Řada Dione Extra je nyní schopna operativně přizpůsobovat gramáže i složení potřebám klienta. Pod tuto značku bylo vybráno dvanáct sortimentních novinek: směsi Minestrone, Lečo, Ratatouille, Sombrero, Zelenina na grill, Lesní směs, jednodruhové Jahody mražené, Jahody plátek, Švestky půlené, Višně odpeckované, Dýně Hokaido a Kukuřice klasy řezy. Jakmile bude u těchto druhů, po jejich zavedení na trh optimalizována velikost balení a případné změny ve složení, bude sortiment dále rozšiřován o další novinky.
Novinkou je i obal výrobku, na kterém převažují transparentní průhledy do vnitřku tak, aby bylo zřetelně vidět druhové složení, velikost a kvalita komponentů i barevná pestrost směsí.
Sklizenou surovinu Agrimex Vestec a.s. zpracovává v nejmodernějším výrobně-skladovém areálu v České republice, v Panenských Břežanech. Strategická poloha závodu umožňuje zpracování sklizené zeleniny během několika hodin po sklizni. Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na www.mojedione.cz.
Počet porcí 4
Čas přípravy 30 min
Ingredience
- 1 balení Dýně Hokaido Dione Extra 450g
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 1 ks zeleninový bujón
- sůl
- olivový olej
- 80g másla
- ½ lžičky kari
Postup
- V hrnci osmahneme na másle lehce dozlatova nakrájenou cibulku.
- Poté přidáme na kousky nakrájenou mrkev a za chvíli dýni Hokaido Dione Extra.
- Vše orestujeme, osolíme, přidáme vodu s bujónem a vaříme doměkka cca.15 min.
- Nakonec vše rozmixujeme a dochutíme ½ lžičkou kari, osolíme, opepříme dle chuti a necháme ještě povařit 3-4 minuty.
- Můžeme ozdobit opraženými semínky dýně a kapkou olivového oleje.
Čerstvý losos se zeleninou a polníčkem
Hotové za 20min.
Ingredience
- 1 balení Bretaňská směs Dione 350g
- 200g čerstvý losos
- polníček
- zeleninový vývar
- olivový olej
- máslo, sůl, pepř
Postup
- Čerstvého lososa očistíme, ze všech stran zatáhneme na pánvi s olivovým olejem a trochou másla.
- Do pánve s masem vysypeme ze sáčku zeleninovou směs Bretaňskou Dione a orestujeme.
- Poté lehce podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme do měkka.
- Polníček promícháme s olivovým olejem.
- Nakonec podáváme čerstvého lososa s Bretaňskou zeleninou a polníčkem.
Rukolový salátek s marinovanými fazolkami a malinovým dressinkem Počet porcí 4
Čas přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Ingredience
- 1ks Malinová dřen Dione 80g
- 350g mražené fazolové lusky celé
- 1 balení rukoly 250g
- 2-3ks stroužky česneku
- 1x menší sklenička sušených rajčátek
- vinný ocet, olivový olej
- sůl, bílý mletý pepř
Postup
- Mražené fazolové lusky celé spaříme v osolené vodě a poté necháme vychladit do studené vody.
- Vychlazené fazolky osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, na nudličky pokrájená sušená rajčata a pokapeme vinným octem a olejem ze sušených rajčátek. (Dáme do nádoby
odležet do lednice.)
- Mezitím si připravíme malinový dressing z 1ks malinové dřeně Dione.
- Malinový dressing si připravíme z 1ks malinové dřeně, zbylého oleje ze sušených rajčat, které vyšleháme, přidáme vinný ocet, dochutíme solí a bílým pepřem, vše ještě společně zamícháme.
- Vychlazenou fazolkovou směs smícháme s rukolou a pokapeme připraveným malinovým dressinkem.
Borůvkovo – banánové smoothie
Počet porcí 2
Hotové za 10min.
Ingredience
- 1 balení Borůvky Dione 200g
- 1 banán
- ½ šálku bílého jogurtu
- 1 polévková lžíce medu
- 100 ml vody
Postup
- Do smoothie makeru nebo mixéru vložte rozmrazené borůvky Dione, přidejte banán nakrájený na plátky, ½ šálku bílého jogurtu a vše zalijete vodou.
- Nakonec přidejte lžíci medu a promixujte.
Více na www.mojedione.cz