ijournal.cz

Rubrika"recept" Tag

Vitamins

Doplňky stravy a jak si vybrat ty své

S doplňky stravy se za život setká snad každý z nás. Jedná se o pomocníky a potravinové suplementy, kteří nám mohou zajistit doplnění potřebných vitaminů, minerálů a živin. Jak si ale vybrat ty správné pro své potřeby a neskočit jen na reklamní chyták?Pokud nás [...]

Únor 17, 2023 Rady, tipy, názory
MENU_GOLD_Coko_mlecna_ryze_s_jahodami

Valentýn na talíři

Láska prochází žaludkem, proto připravte své drahé polovičce chutné valentýnské překvapení. Letos vychází únorový svátek všech zamilovaných na sobotu a vy můžete začít hned ráno „zamilovanou“ snídaní. Jestli však máte doma vyznavače slaných snídaní, zkuste tento recept třeba jako dezert [...]

Únor 12, 2023 Gastronomie
Gordon´s Pink

Obdarujte svou drahou polovičku hříšným nápojem lásky. Přinášíme vám tipy na skvělé valentýnské dárky

Svátek všech zamilovaných se kvapem blíží, a vy přemýšlíte, čím letos obdarovat svou drahou polovičku? Květiny a bonboniéra jsou klasika, kterou nic nezkazíte. Pokud ale chcete své lásce věnovat i něco speciálního, přidejte do zamilovaného balíčku i láhev něčeho dobrého, [...]

Únor 11, 2023 Gastronomie
MENU_GOLD_Pohankovy_kuba

Tradiční oběd na Nový rok s malou obměnou

Houbový kuba je oblíbené postní jídlo, které je vhodnou přípravou na sváteční, převážně masité hodování. Obvykle se připravuje z krup, proč ale letos nevyzkoušet něco nového a nenahradit je pohankou? Tahle starobylá, v současnosti neprávem opomíjená obilnina má totiž mnoho výhod. Je [...]

Prosinec 28, 2022 Gastronomie
foto z akce

Není pravdou, že Betty a Ivka v soutěži MasterChef spolu nevycházely!

Nedaleko Brna byl před časem slavnostně otevřen 1. český Trading Floor a stále se mluví o velkoleposti této akce. Pozvání majitelů a spoluzakladatelů přijalo hned několik známých osobností a pozornosti přítomných rozhodně neunikly ani známé tváře ze soutěže amatérských kuchařů [...]

Prosinec 18, 2022 Párty a večírky
cukroví

Slavnostní tabule inspirována Evropou

Chuť není pouze výsadou aristokracie, dvorské kultury evropské, arabské nebo čínské minulosti, ani zcela novou záležitostí současných labužníků. V dějinách lidské společnosti patřil kalorický příjem mezi zcela zásadní téma. O to více si můžeme považovat doby dostatku, která rozvíjela i oblast [...]

Prosinec 16, 2022 Gastronomie
Zeleninová_polévka_minestrone_s_kaki_a_chlebovými_krutony

Vylepšete zimní recepty o pochoutky z kaki

Zima si žádá vitamíny a něco na zahřátí. Zpestřete si své předvánoční menu o skvělý míchaný nápoj, pečený čaj, polévku a sušenky s nečekanou ingrediencí. Kaki Persimon Bouquet vylepší tradiční recepty a dodá jídlu i pití zajímavou chuť plnou výživných látek. [...]

Prosinec 11, 2022 Gastronomie
kachna se zelím

České brambory v podzimním menu

Podzim a čerstvé lokální brambory – tato kombinace k sobě zkrátka neodmyslitelně patří. Že vám už ale dochází inspirace, co z nich připravit, a nechcete skončit u tradičních nebo ohraných receptů? Vsaďte na pokrmy, které dobře znáte, ale ozvláštněte je tak, aby [...]

Listopad 11, 2022 Gastronomie
šneci

Svatomartinské rohlíčky neboli vandrovnice a Šneci z kynutého těsta, jako součást krajových tradic

Pokrmy, které připravujeme pro určitá období roku mají svoje historické kořeny a tradice. Existuje dokonce celá kniha o dějinách chutí. V ní se autor snaží vypátrat například proč Evropané, jejichž kuchyně široce používala koření od dob Římské říše, s příchodem 19.století zcela [...]

Listopad 8, 2022 Gastronomie
šneci

Svatomartinské rohlíčky neboli vandrovnice a Šneci z kynutého těsta, jako součást krajových tradic

Pokrmy, které připravujeme pro určitá období roku mají svoje historické kořeny a tradice. Existuje dokonce celá kniha o dějinách chutí. V ní se autor snaží vypátrat například proč Evropané, jejichž kuchyně široce používala koření od dob Římské říše, s příchodem 19.století zcela [...]

Listopad 1, 2022 Gastronomie