O Velikonocích slavíme konec postního období, těšme se tedy na pořádné hody! Letos připadá Velikonoční pondělí na 2. dubna – na začátek nejbláznivějšího měsíce v roce. Může se pak sváteční menu nést v jiném než aprílovém duchu?Zajíc velikonoční s kapkou Skotské Oblíbená dobrota [...]
Březen 19, 2018
Gastronomie
Čokoládové cookies s višňovou náplníNáročnost: snadnéDoba přípravy: 20 minut + 30 minut na vychlazeníDoba pečení: 10 minut Suroviny: 125 g hladké mouky140 g třtinového cukru50 g másla20 g kvalitního kakaa50 g kvalitní čokolády¼ lžičky jedlé sody1 vejceŠpetka soliNěkolik kapek vanilkového extraktuExtra [...]
Březen 17, 2018
Gastronomie
Jednou z příčin nesnášenlivosti jsou enzymatické poruchy. Jde o neschopnost zažívacího traktu v dostatečné kvalitě a v dostatečném množství vyprodukovat enzymy potřebné k trávení. Jejich skladba je velmi individuální, proto rady, co bychom měli nebo neměli jíst, je nutné brát s velkou rezervou.Každý člověk má [...]
Na kvalitní pizzu z čerstvých ingrediencí, která je připravená a upečená před vašima očima do 5 minut, už nemusíte jen do Palladia na pražském náměstí Republiky. Po pouhých šesti týdnech Pizza Hut v hlavním městě otevřela svou druhou restauraci typu Pizza Hut [...]
Leden 11, 2018
Gastronomie
Beta glucan 240+ Beta Glucan 240+ je vhodný pro osoby vyžadující silnější dávku beta glucanu, ale sílu Beta Glucanu 500 nepotřebují. Novinkou je obohacení o 100% denní dávky vitamínu C a vitamínu D. Silná dávka 240 mg beta glucanu, spolu [...]
Leden 9, 2018
Krása a zdraví
Od vzkazů pro přátele nebo vaše milované po seznam, co vše je nutné splnit – trend popisovatelných tabulí v domácnostech stoupá v zemích po celém světě. Nyní díky značce Russell Hobbs spolu můžete sdílet recepty, dobu vaření nebo si předávat [...]
Říjen 23, 2017
Gastronomie
Jablka mají jednu velkou výhodu – jsou vždycky k dostání. Určitě je vám všem povědomá situace, kdy se znenadání nahlásí hosté a vy ještě narychlo pečete tolik oblíbený jablečný štrúdl. Jenže s jablky se toho dá v kuchyni vykouzlit mnohem víc. Aby byly [...]
Září 29, 2017
Gastronomie
Astaxanthin je nejsilnějším známým antioxidantem a nejvíce je ho koncentrováno ve sladkovodní řase Haematococcus pluvialis, jejíž kultivace probíhá v ekologické produkci v podhůří Krkonoš.Astaxanthin může být přidán do některých pokrmů i nápojů. Výsledkem je tzv. superpotravina, která má díky dodaným blahodárným látkám [...]
Září 22, 2017
Gastronomie
Televizní, muzikálový, divadelní a filmový herec Roman Vojtek v netradiční roli! Tentokrát si nehrál na prince, ale kuchaře, a to hned se dvěma známými herečkami, které znáte ze seriálu „Vyprávěj“ a „Ordinace v růžové zahradě“. Spolu s Mahulenou Bočanovou a Ivanou Jirešovou se [...]
Chřestová polévka s šunkovými kostičkamiKolik polévek umíš, tolikrát jsi kuchařem! Zvyšte si teď, v chřestové sezóně, svoji kuchařskou kvalifikaci a rozšiřte svůj polévkový repertoár o tuto jemnou jarní polévku ze zeleného chřestu s kostičkami ze šťavnaté šunky. Ingredience (4 porce): 2 [...]
Březen 27, 2017
Gastronomie