Migrénou trpí každý desátý na světě.1 Světová zdravotnická organizace ji řadí mezi 10 nejzávažnějších onemocnění, kvůli kterým lze ztratit roky života z důvodu nemohoucnosti.2 Jenom v Moravskoslezském kraji migrénou trpí přibližně 120 000 lidí,3,4 přičemž obecně platí, že 40 % pacientů není [...]
Svátek Svatého Valentýna již pomalu klepe na dveře. Ti co ho slaví, již vymýšlí jak obdarovat svou drahou polovičku. Někdo rád sáhne po dárku v podobě kytice, jiný pak po pozvánce na večeři do restaurace a nebo připraví něco dobrého doma. [...]
Po celém Česku se na stolech 15 restaurací Pizza Coloseum znovu objeví speciální sezónní menu. Od 3. února bude možné v Praze, Ostravě, Brně, Teplicích a Českých Budějovicích ochutnat jídla z typicky italské nabídky vytvořené týmem šéfkuchaře Marka Rauvolfa. Tentokrát ale [...]
Nízké teploty, velká vlhkost vzduchu a zima se zavrtává pod kůži. Den je kratší, býváme rychleji unavení i náchylnější k nachlazení. Klasický nástup zimy. Stav, kdy ulehneme, a lékař předepíše antibiotika, není nijak vzácný. Co dělat, abyste bez nepříjemných problémů zvládli [...]
Leden 8, 2020
Krása a zdraví
Jedny z nejkrásnějších svátků štědrosti skončily a s novým rokem nastává období začátků spojených s řadou předsevzetí. Jedno z mnoha bývá více sportovat, dostat se tak lépe do formy a jíst zdravě. Mléčné výrobky do zdravého jídelníčku rozhodně patří, a proto Mlékárna [...]
Stejně jako se staráme o pleť i pokožku celého těla, mažeme se krémy proti stárnutí, používáme hydratační krémy apod., měli bychom se stejně důkladně starat i o naše oči. Ty nemůžeme namazat. Můžeme jim ulevit od pálení nebo je zvlhčit [...]
Prosinec 22, 2019
Krása a zdraví
Palačinky s tvarohem500 ml mléka, 25 g sladidla Irbis Sukralóza (sypké sladidlo), 200 g pšeničné hladké mouky, 1 vejce, 200 g měkkého tvarohu, špetka soli, olej na smaženíTěsto: V mléce ruční metličkou rozšleháme mouku, 5 g sladidla Irbis, žloutek a sůl tak, až je [...]
Listopad 2, 2019
Gastronomie
Prázdniny všem školákům skončily, přehouply se do barevného září a nadcházejícího podzimu. Podzim začíná v době podzimní rovnodennosti. Je časem dozrávání, sklizně plodů ze zahrádek a příprav na zimu. Příroda hraje různými barvami a je ve znamení nejrozmanitějších přírodních krás. [...]
Říjen 2, 2019
Gastronomie
Recept na dokonalou kynutou bábovku od mistra Josefa Maršálka ze špaldové mouky s mandlemi a borůvkami. Vyzkoušejte, je naprosto skvostná! KYNUTÁ BÁBOVKA S MANDLEMI A BORŮVKAMI Ingredience:300 g Pernerka BIO Špaldová mouka jemná60 g rozinek40 g cukr krupice3 ks žloutky100 g mléko8 [...]
Červenec 23, 2019
Gastronomie
Založení vlastního webu není jen otázka pro programátora. Snadno to zvládnete sami. Šablony Webnode jsou jednoduché a uživatelsky přívětivé. Právě proto jsou tak oblíbené u žen, ale třeba také u studentů. A proč si vlastní webovou stránku založit?Pro uchování vzpomínekUschovejte [...]
Červenec 12, 2019
Koktejl