ijournal.cz

Rubrika"recept" Tag

Bábovka

Jedno perníkové těsto, tři různé moučníky

Máte chuť na změnu, ale bojíte se velkého experimentování? Potom vsaďte na léta a lidmi osvědčenou klasiku, krabicový perník Vitana. Vonní stejně krásně jako domácí, je nadýchaný, ale výhodou je, že celá příprava i s pečením zabere maximálně hodinu. Nejčastěji se [...]

Září 26, 2020 Gastronomie
Gran Fierro

Restaurace Gran Fierro v centru Prahy se skvělou argentinskou atmosférou a jídlem

Argentinská restaurace Gran Fierro, která se nedávno přestěhovala do krásných prostor v Myslíkově ulici, jako první steak-house zavádí cirkulární provoz.Základem argentinské kuchyně je oheň, a proto si Gran Fierro vybralo jako symbol problematiky udržitelnosti právě uhlí. Výroba dřevěného uhlí v [...]

Září 23, 2020 Gastronomie
MaxiVita_SeptAngin_LisejnikIslandsky_16pastilek_60Kc

Tipy pro podporu silné imunity. Bojujte úspěšně s viry a bacily!

Za silnou imunitou stojí zdravý životní styl. Kromě pravidelného pohybu na čerstvém vzduchu, je vhodné také otužování studenou vodou nebo naopak návštěva sauny, kde se tělo zbaví toxinů a nahromaděných škodlivin. Velmi důležitý je ale také spánek. Právě během dostatečného [...]

Září 20, 2020 Nezařazené
karamel

Veřejné stravování může být chutné a cenově dostupné

Většinu z nás při výběru oběda v „závodní kantýně“ ani nenapadne, že svojí volbou můžeme zásadně ovlivňovat strukturu naší krajiny nebo způsob hospodaření. Přitom v mnoha zemích EU je právě veřejné stravování jedním z mnoha nástrojů, jak zásadním způsobem zlepšovat strukturu zemědělství a [...]

Září 5, 2020 Gastronomie, Zajímavosti
SodaStream Spiced Cider

Letní bubliny ve znamení jablek

Letošní prázdniny voní a chutnají domovem. A jsou ve znamení jablek! Zpestřete si perlivou vodu příchutí SodaStream Jablko se sníženým obsahem cukru. Zachutná a dokonale osvěží. Jablečná příchuť s vysokým podílem jablečné šťávy, sníženým obsahem cukru a bez alergenů o objemu [...]

Srpen 5, 2020 Gastronomie
SASY_RE

Zažijte chuť Neapole v Praze!

SASY.RE, nová italská restaurace v Praze, píše svůj dokonalý příběh jižní Itálie. Radujte se, za poctivou neapolskou kuchyní nemusíte až na jih Itálie, stačí zajet do Modřan. Spolumajitel restaurace Salvatore Iovino alias SASY vás přivítá milým úsměvem s typickou italskou [...]

Červenec 29, 2020 Gastronomie
image foto mak

V českých makových výrobcích opiáty nehledejte!

Díky makovým koláčům, buchtám, závinům a dalším dobrotám patří Česko mezi rekordmany ve spotřebě máku. Ve světě není použití máku v kulinářství příliš obvyklé. Někde je pěstování a užívání máku dokonce zakázané. Česká republika však zaujímá prvenství nejen v celosvětové produkci, ale [...]

Červenec 27, 2020 Gastronomie
Zapečené brambory s brokolicí a plísňovým sýrem

Jak voní začátek léta aneb Ochutnejte nové červnové recepty

Jaro pomalu, ale jistě předává své otěže létu. Jak se tato změna projeví na našich chuťových preferencích? Nejspíše si budeme více libovat v čerstvé sezónní zelenině vypěstované v našich krajích. Cítíte tu jedinečnou vůni rajčat? Nebo třeba bylinek? Jestliže si chcete dát [...]

Červen 14, 2020 Gastronomie
Otma_Plněné_brambory_se_zeleninovým_chutney

Tři trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní [...]

Květen 23, 2020 Gastronomie
Prima zmrzlina

Zmrzliny není nikdy dost. Vyzkoušejte Prima recepty

Zmrzliny není nikdy dost a tak přinášíme pár receptů, které si můžete ukuchtit z Prima zmrzliny a podávat na dětské party, nečekané návštěvě nebo si je vychutnat jen tak jako dezert. Mroží malinový cheesecake Ingredience:200g másla170g sušenek (Bebe, Lotus, Club)3x Mrož malinová dřeň500g [...]

Květen 22, 2020 Gastronomie