ijournal.cz

Rubrika"recept" Tag

image mleko

Odborník varuje: České děti se vystavují riziku závažných onemocnění

Odborníci v posledních letech zaznamenávají extrémní pokles pohybové aktivity dětí v rámci nesportovních i sportovních aktivit. Doba, kdy děti doma po škole jen zahodily školní aktovku a okamžitě vyrazily s kamarády ven, je pryč. Příčinou je ztráta disciplíny, všudypřítomné mobilní telefony, sociální sítě, [...]

Červen 24, 2021 Rady, tipy, názory
pohár káva

Jak si připravit studenou kávu, která chutná a osvěží?

Povzbuzující nápoj z kávových zrn se dá připravit na nekonečně mnoho způsobů.  Dokonce i nastudeno. Vyberte si variaci a chuť, která vám nejvíce vyhovuje. Poradíme, jak na to. Jak si připravit klasickou domácí ledovou kávu?Připravit některý z druhů studené či ledové [...]

Červen 3, 2021 Gastronomie
kari s rýží

Slim Pasta – nízkokalorické konjakové přílohy

Vynechávání příloh se z dlouhodobého hlediska nevyplácí a může vést ke zdravotním komplikacímV honbě za vysněnou postavou je úplné vynechání příloh bez jejich adekvátní náhrady jedním z nejčastějších kroků, ke kterému se při hubnutí lidé uchylují. Tato radikální změna se [...]

Červen 1, 2021 Gastronomie
Jídlo téma luštěniny. Hotel v centru Brna. Šéfkuchař Patr Svoreń.

Černá perla mezi luštěninami

Luštěniny patří mezi potraviny, které by se v našem jídelníčku měly objevovat několikrát týdně. Bohužel na talířích Čechů jsou k vidění spíše zřídka, a to je škoda! Jestli jste ještě nenašli čočku, která by vám zachutnala, pak vyzkoušejte černou perlu mezi luštěninami – [...]

Květen 19, 2021 Gastronomie
produkty

Rodinná farma LUKA spouští e-shop pro rakytníkové speciality: Zdravyrakytnik.cz

Není úplně běžné, aby si výrobce sám pěstoval plodiny pro svůj sortiment. Rodinná farma Luka z Vysočiny to tak dělá. Má proto nad kvalitou a kondicí rakytníku dokonalou kontrolu. Nyní jsou dobroty z tohoto superovoce dostupné také mnohem širšímu množství zákazníků prostřednictvím [...]

Květen 17, 2021 Gastronomie
Melta

Melta – tradiční nápoj do moderní doby

Tradice cereálních nápojů obohacených praženou čekankou sahá až do Francie 19. století. Původně měly nahradit kávu v dobách, kdy byla z nejrůznějších důvodů nedostatková. I když je v současnosti káva široce dostupná, neztrácí cereální nápoje na významu. Naopak, jejich obliba dnes [...]

Květen 15, 2021 Gastronomie
Jehněčí_kebab

Vitana zahájila grilovací sezonu. Děkuje ženám a přináší inspiraci na světové dipy

Ač je květnové počasí nestálé a slunných, teplých dní je zatím pomálu, grilovací sezona na sebe čekat nenechá. Češi začínají grilovat na zahradách, dvorcích, parcích, někteří si vystačí i s balkonem. Každá žena ví, že základem grilování jsou kvalitní suroviny, k nim [...]

Květen 8, 2021 Gastronomie
Little curly child girl rinses her mouth with water in bathroom, side view.

Kloktání pomáhá proti koronaviru

Kloktání je opomíjený, ale velmi jednoduchý způsob prevence. Zejména nyní, kdy se děti vracejí do školních lavic a lidé se začínají více potkávat a může být riziko přenosu viru opět vysoké.„Slizniční imunita je klíčová pro boj s novým koronavirem, a [...]

Květen 7, 2021 Krása a zdraví
Homemade Healthy Turkey Burgers

Zajímavé tipy s recepty z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí [...]

Květen 5, 2021 Gastronomie
MENU_GOLD_Polevka_z_cervene_cocky

Červená čočka – luštěnina, která nenadýmá, je uvařená raz dva

Luštěniny jsou chutné a zvládnete s nimi snadno a rychle připravit mnoho chutných pokrmů. Jeden typ luštěnin však vyniká nad ostatními. Není třeba jej namáčet a nenadýmá. Je to čočka červená. Může být celá nebo také půlená. Z každé z nich vykouzlíte [...]

Duben 25, 2021 Gastronomie