ijournal.cz

Rubrika"recept" Tag

jídlo.

Děti by měly na podzim a v zimě sníst tři mléčné výrobky každý den

Během zimních a podzimních měsíců je třeba věnovat zvýšenou pozornost jídelníčku dětí. Klesá příjem vitaminu D, jak ubývá slunečního svitu, a děti jsou častěji nemocné. Tento vitamin a další nezbytné látky pro zdravý vývoj dětí mohou doplnit mléko, jogurty a [...]

Listopad 29, 2021 Gastronomie, Pro děti
kefírové vánoční sušenky

Vůně Vánoc z Valašska

Připravovat vánoční cukroví, aby bylo krásně uleželé a křehké, se vyplatí vždy s mírným předstihem. Při volbě surovin na pečení je dobré vybírat ty kvalitní, protože na chuti se to opravdu projeví. Mlékárna Valašské Meziříčí nabízí produkty, které vánočnímu cukroví [...]

Listopad 22, 2021 Gastronomie
sladké lívance

Proč zařadit makový protein do svého jídelníčku?

Makový protein je velmi bohatým zdrojem minerálů přirozených pro mák, ze kterých významně vyčnívá vápník. Pouhé dvě polévkové lžíce makového proteinu v sobě obsahují průměrnou denní dávku vápníku danou pro lidský organismus. Používá se jako příměs do müsli, ovesných kaší, [...]

Listopad 22, 2021 Gastronomie
Foto_Eva_Perkausová_Ondřej_Slanina_Marek_Raditsch

Gurmán Harfa – první gurmánská tržnice uvnitř nákupního centra

Máte rádi dobré jídlo, které si dokážete s radostí a vášní vychutnat? Je pro vás vaření uměním a dokáže vás povznést na duši i na těle? Pak by vaší pozornosti neměla uniknout Gurmán Harfa – první gurmánská tržnice uvnitř nákupního centra. [...]

Listopad 15, 2021 Společenské akce a události
MENU_GOLD_Kruti_platky_s_basmati_ryzi,_brokolici_a_hraskem

Rýže je univerzální surovina

Rýže se v našich kuchyních zabydlela a vedle brambor je jednou z nejčastěji používaných příloh. Jejími benefity je, že se snadno a hlavně rychle připravuje. Patří mezi univerzální suroviny, které jsme se naučili využívat jako přílohu, někdy i hlavní jídlo, hodí se [...]

Říjen 28, 2021 Gastronomie
Vegetarian,Autumn,Pumpkin,Cream,Soup,With,Seeds

Dýně v ketonové dietě: Tři recepty, které si zamilujete

Mysleli jste si, že když držíte dietu, nemůžete do svého jídelníčku zařadit dýni? Omyl! Dýně má v ketonové dietě rozhodně své místo. Protože její sklizeň právě vrcholí, připravili jsme pro vás tři výborné a zdravé pokrmy, které by ve sbírce vašich [...]

Říjen 23, 2021 Gastronomie
pasta fidli 1

Pomoc, která chutná. Aramark sází na Pasta Fidli

Zaměstnanci Škoda Auto si mohou pochutnat na čerstvých těstovinách připravených v chráněné dílně Pasta Fidli. V rámci unikátního pilotního programu je Aramark, provozovatel stravovacích zařízení, nabízí v sedmi „škodováckých“ restauracích a v budoucnu hodlá nabídku rozšířit i do dalších restaurací. Pokrmy z čerstvých domácích těstovin jsou [...]

Říjen 19, 2021 Gastronomie, Zajímavosti
lupínky

Brambory ve sváteční kuchyni

Bez bramborového salátu si většina z nás nedokáže Vánoce vůbec představit. Ač se chuťové preference dost různí, každá rodina mívá obvykle dojem, že jedině jejich salát je ten pravý. Ať už váš rodinný recept, tradující se z generace na generaci, [...]

Říjen 18, 2021 Gastronomie
Close-up,Of,Barbecue,Place,In,The,Garden,Or,Balcony

Podzimní grilování třeba na terase

Podzim se dá prožít nejen pod hřejivou dekou s kakaem a knížkou v ruce, ale i na terase, která si ještě pamatuje letní paprsky. Stačí si vzít do ruky horký nápoj a léto máte stále ještě chvíli na dosah. Koneckonců grilovat se [...]

Září 20, 2021 Gastronomie, Rady, tipy, názory
MENU_GOLD_Chia_brownies_s_jahodovym_tatarackem

Chia semínka hydratují a doplní minerály

Chia semínka mají ohromné hydrofilní vlastnosti. Dokáží navázat tolik vody, že zvětší svůj objem až 12x. Díky nim je tělo zevnitř skvěle hydratováno, což má příznivý vliv na jakoukoliv fyzickou zátěž.U hydrofilních vlastností však pozitiva nekončí. Obsahují proteiny, kvalitní sacharidy [...]

Září 15, 2021 Gastronomie