Vaření doma má nespočet výhod. Všechno si uděláte podle sebe a navíc je levnější než stravování se v restauracích. Můžete tím navíc potěšit ostatní členy rodiny, ale hlavně přesně víte, co do receptů dáváte. Pokrmy tak můžeme přizpůsobit své chuti, [...]
Listopad 20, 2016
Soutěže
Babišovi jsou na dietě, Paroubková nastolila jídlo bez lepku!, Adamcovi ví, co je to hlad.V sobotu 12. listopadu proběhl po celé České republice čtvrtý ročník Národní potravinové sbírky. Jedním z iniciátorů této sbírky je i Tesco, které se letos do sbírky opět hrdě zapojilo, [...]
Listopad 14, 2016
Celebrity, VIP
Vánoční čas se kvapem blíží a s ním samozřejmě přichází ruku v ruce i různé oslavy či setkání s Vašimi blízkými. Pokud nevíte, čím ozvláštnit sváteční tabuli, popřípadě čím obdarovat své blízké, máme pro Vás to pravé paštikové. Značka Pâté du Chef [...]
Listopad 11, 2016
Soutěže
Kapr na štědrovečerní tabuli a k tomu bramborový salát je již český vánoční zvyk po dlouhá léta. Recept na vánočního kapra, tedy kapr smažený v trojoobale pochází z Rakouska a ve svých kuchařkách jej uvádí například česká buditelka a spisovatelka, autorka [...]
Listopad 6, 2016
Gastronomie
Ještě před pár lety lidé v potravinách tápali, co je ten oranžový lesklý plod. Dnes se velká část z nich těší na podzim a zimu, až si své oblíbené kaki Persimon Bouquet od společnosti Anecoop budou zase moci vychutnávat. Aby [...]
Říjen 7, 2016
Gastronomie
Tak jako Milán, Paříž a konečně i Praha maji svůj každoroční týden módy, Fashion Week, zaslouží si Praha svůj Beer Week – týdenní oslavu craft piva, pivní kultury a české pivní tradice napříč pivovary, pivotékami, restauracemi, bary … a celou [...]
Evropská kampaň podporuje dědictví původního italského sýraSe svou staletou historií jsou italské sýry nositeli tradice, která „se rozplývá na jazyku“. Na severu Itálie, od náhorní plošiny Asiago až po kraje Piemont, Lombardie a Emilia Romagna, se během staletí prosadila sýrařská [...]
Mléko způsobuje v těle záněty, řada lidí je na něj alergická, mléko zahleňuje, mléko je příčinou obezity a další podobná negativní tvrzení bychom o této potravině našli za posledních let stovky. Přitom byla dříve tak opěvovaná. Čemu tedy máme věřit, když [...]
Na začátku bývá většinou vtípek, nedorozumění nebo zlomyslnost – mýty, které často obletí celý svět, vznikají mnohdy nevinně, ale končí zbytečným strašením spotřebitelů po celém světě, které se táhne i léta. McDonald’s jako globální značka a ikona svého oboru má [...]
„Vaření piva je něco mezi uměním a vědou,“ říká emeritní sládek Plzeňského Prazdroje Pavel Průcha, kterého Český svaz pivovarů a sladoven spolu s Jiřím Špringlem ze společnosti Chmel Polepská blata uvede do Síně slávy českého pivovarství a sladařství. Čestnou plaketu [...]