Podle počasí to vypadá, že jsme ze zimy skočili rovnou do léta. Slunečná obloha a vysoké teploty svádí k lenošení na zahradě, nejlépe s rodinou nebo přáteli. Čím ale pohostit návštěvu a netrávit přitom hodiny v kuchyni? Ubrousek, který by se sám [...]
Duben 24, 2017
Gastronomie
Pivo a whiskey k sobě mají blízko. Co se ale stane, když se spolu podělí o sudy? Z jednoho takového pokusu se před pár lety zrodila výtečná irská whiskey Jameson Caskmates. Dějištěm druhého experimentu se stal krkonošský minipivovar Trautenberk. Výsledkem je silné [...]
Sladké, voňavé, plné vody, vitamínů a minerálů. Nemůžeme se divit, že lidstvo pěstuje melouny už tisíce let. A právě touto dobou se hlásí o slovo nová sezóna, se kterou si můžeme znovu užívat jeden z nejoblíbenějších plodů na světě. S [...]
Duben 16, 2017
Gastronomie
Přestože se o vejcích traduje, že by je měl člověk konzumovat s rozvahou, patří mezi potraviny s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které navíc mají vysokou stravitelnost. Dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny se skvělou schopností nás zasytit.Vejce a cholesterolMožná pamatujete časy, [...]
Salátek s placičkami a okurkovým dresinkemIngredience (4 porce):2 ks sýru Olmín4 vejce150 g corn flakes150 g mixu listových salátů40 ml olivového oleje 200 g salátové okurkylžíce vinného octalžíce medukousek másla na smaženíPostup:Sýr Olmín nastrouháme, přidáme rozemleté corn flakes a vejce a [...]
Duben 7, 2017
Gastronomie
Svěží jarní větřík zavál i do mexických restaurací Rancheros několik zajímavých novinek. Milovníci této kuchyně se mohou těšit na pravé mexické snídaně nebo nové druhy čerstvých domácích limonád. Na své si přijdou také bezlepkoví jedlíci, pro které kuchaři Rancheros chystají [...]
Duben 5, 2017
Gastronomie
Tradiční velikonoční hody jsou na dosah ruky. Nechte se inspirovat několika chutnými recepty a užijte si pohodové Velikonoce s vašimi blízkými.Jakými sladkostmi překvapíte tento rok a ještě si při tom pohrajete s vašimi ratolestmi? Beránek je stálice a klasika, ale co [...]
Březen 29, 2017
Gastronomie
Chřestová polévka s šunkovými kostičkamiKolik polévek umíš, tolikrát jsi kuchařem! Zvyšte si teď, v chřestové sezóně, svoji kuchařskou kvalifikaci a rozšiřte svůj polévkový repertoár o tuto jemnou jarní polévku ze zeleného chřestu s kostičkami ze šťavnaté šunky. Ingredience (4 porce): 2 [...]
Březen 27, 2017
Gastronomie
Meziročním nárůstem tržeb o 139 milionů korun v roce 2016 se může pochlubit Hamé. Celá skupina tohoto tradičního českého výrobce trvanlivých i chlazených potravin vloni navýšila své výnosy o 2,7 % a čisté tržby tak dosáhly 5,231 miliardy Kč. Jde o [...]
O tom, zda má cibule schopnost zapudit zlé duchy, nic nevíme, ale že je odpradávna také v našich končinách oblíbenou a využívanou zeleninou nejen v kuchyni, ale i léčitelství, víme jistě. Jde o mimořádně oblíbený druh zeleniny. Těžko byste hledali [...]
Březen 10, 2017
Zajímavosti