ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

GRANKO sovička zaHÚčí do bříška

Puntíkatá GRANKO dóza je zpět v obchodech! Zpříjemněte s ní školákovi nástup do školy!

Oblíbený kakaový nápoj GRANKO připravil do nového školního roku pro všechny překvapení – do obchodů se vrátí inovovaná limitovaná edice populární puntíkaté plechové dózy, která dělá radost v českých i slovenských domácnostech. Můžete do ní ukrýt spoustu lahodného kakaa, ale také s ní [...]

Srpen 5, 2016 Gastronomie, Pro děti
image 001

Rupa – FlapJack: Mlsejte bez výčitek! – Tip na zdravou svačinu

Svědomitě si hlídáte jídelníček, pečlivě počítáte každou kalorii, dřete ve fitku minimálně třikrát týdně… jenže pak vás ve škole, v práci či na cestách přepadne hlad a chuť a vy neodoláte a sáhnete po koblize, čokoládovém dortíku či rakvičce se šlehačkou. [...]

Srpen 1, 2016 Gastronomie
maxi_nuta_jeseniky

Ořechové tyčinky Maxi Nuta fungují na cestách spolehlivě

Čas výletů a dovolených je v plném proudu. Nezáleží na tom, jestli vyrážíte pod stan k jihočeským rybníkům, k moři nebo do hor. Je jedno, jestli se přepravujete vlakem, autem, autobusem či letadlem. A dokonce je úplně jedno, jestli je před vámi 20 kilometrů [...]

Červenec 31, 2016 Gastronomie
hamburger

Je důležité mít zeleninu v hamburgeru?

Myslíte si, že zelenina v housce s hamburgerem je zbytečná? Jste na omylu. Do housky patří, stejně jako kus masa. Proč? Protože je vybrána tak, aby výborně podtrhla chuť masa a zároveň napomáhala trávení.Zelené lupení, které muži ze svých burgerů tak rádi [...]

Červenec 11, 2016 Gastronomie
muzeum

Na skok do Loštic pro tvarůžky

Olomoucké tvarůžky měly různá chráněná označení již dříve, a to jak vnitrostátní (tj. pro Československo), tak mezinárodní (podle Lisabonské dohody a/nebo podle mezivládních dohod s některými zeměmi – např. Rakousko, Švýcarsko). Chráněnými názvy byly (a stále jsou) např. Pravé Olomoucké [...]

Červenec 7, 2016 Cestování, Zajímavosti
MAGGI_01_Bramboracka_CMYK_300dpi (3)

Dobré věci ukryté v sáčku. Pytlík nemusí být strašák

Všichni se shodneme na tom, že vařit z čerstvých surovin je nejlepší možnou volbou. Ale že by v pytlíku nemohly být dobré věci? Tak to ještě neznáte novou řadu MAGGI Dobrých polévek. MAGGI se dlouhodobě specializuje na výrobu dehydratovaných potravin [...]

Červenec 2, 2016 Gastronomie
Prima_Lesní symfonie

Jak poznat kvalitní zmrzlinu a na co si dát na obalech pozor?

Mnozí z nás si horké dny užívají, někteří ale doslova trpí a snaží se všemožně zchladit. Kromě koupání se v létě rádi osvěžíme chlazenými nápoji, ale nepohrdneme ani lahodnou zmrzlinou. Ne o všech zmrzlinách se ale dá říci, že by byly z kvalitních [...]

Červen 28, 2016 Gastronomie, Rady, tipy, názory
Kuřecí prsa v lupíncích_S

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou na maso, do salátů i do dezertů

Léto přichází a s ním i teplé večery, které lákají k venkovnímu posezení s rodinou nebo přáteli. Už není na co čekat – stačí oprášit gril, naložit maso a začít opékat. Skvělým pomocníkem jsou řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitirou, které se hodí jak [...]

Červen 26, 2016 Gastronomie
Dione_rychle a zdrave

Tipy, jak si zjednodušit každodenní vaření do práce!

Připravovat si jídlo do práce nebo do školy doma má dvě obrovské výhody. Zaprvé je to rozhodně levnější varianta než každodenní návštěva restaurací. Hlavně ale máte přesný přehled o tom, co jíte. Přípravou jídla v pracovním týdnu však neztrácejte zbytečně [...]

Červen 25, 2016 Gastronomie
červi_Zophobas_

Česko podléhá nové mánii. Na kulinářské festivaly letos přijdou stovky tisíc Čechů

Gurmánské festivaly se stávají v posledních letech novým trendem a po celé České republice jich rapidně přibývá. Celkem je navštíví stovky tisíc Čechů a jejich počet se každoročně zvyšuje. Podle kvalifikovaného odhadu Petra Jiráska, ředitele Bosch Fresh Festivalu, se v letošním roce [...]

Červen 22, 2016 Gastronomie, Zajímavosti