Přemýšlíte o tom, čím byste se v létě osvěžili? Navštivte kavárnu Starbucks a vyzkoušejte ledový čaj Teavana. Jde o příjemně vychlazený nápoj s ovocnou chutí, který vám dodá energii do horkého letního dne. Síla tropického osvěžení Tropické teploty znamenají, že prázdniny jsou [...]
Červen 26, 2017
Gastronomie
Sýry mají v Itálii dlouho tradici a jsou neoddělitelnou součástí její světově oblíbené kuchyně. Hlavním regionem pro jejich výrobu je severní Itálie, od náhorní plošiny Asiago až po kraje Piemont, Lombardie a Emilia Romagna, se rozprostírají louky, na kterých se pasou [...]
Červen 21, 2017
Gastronomie
Svěží jaro střídá léto a čeká nás krásné období plné sluníčka, dobré nálady a nekonečných dobrodružství. S nadcházejícími prázdninami se můžeme těšit na první sklizeň šťavnatého ovoce. Pokud si chcete na oblíbených plodech pochutnat již nyní, není nic snazšího. Stačí [...]
Červen 20, 2017
Gastronomie
Víte, že zavařeniny, ovocná želé a džemy jsou zdravou variantou pro celoroční mlsání? O to více ty, které jsou připravené s láskou z natrhaného ovoce a s kvalitními přísadami. Nezapomínejme, že zavařování ovoce je jednou z nejtradičnějších forem konzervace potravin. [...]
Červen 5, 2017
Gastronomie
Patnáctého ročníku soutěže o „Mlékárenský výrobek roku“ se zúčastnilo 18 tuzemských výrobců, kteří do hodnocení přihlásili celkem 52 výrobků. Výrobky byly hodnoceny celkem v 8 kategoriích:Tekuté mléčné výrobky včetně zakysanýchJogurtyZakysaný výrobek SkyrPřírodní sýry čerstvéPřírodní sýry zrajícíTavené sýryMléčné dezertySpeciality V rámci soutěže byly [...]
Kvalita, výjimečnost, původ surovin a patriotismus. To jsou hlavní důvody, proč dát přednost produktům oceněným značkou Regionální potravina. Soutěž o Regionální potravinu 2017 v jednotlivých krajích právě startuje. Letos již poosmé. Které výrobky obsadí nejvyšší příčku a budou daný kraj reprezentovat? [...]
Jiří Lešikar a Lumír Sendrei. Dva Moraváci, kteří se dlouhá léta realizovali v pražském pohostinství, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň D1. Koncem loňského roku otevřeli u sjezdu 182 v Popůvkách u Brna designovou restauraci Signature. Poctivá kuchyně, která má smysl, ale také [...]
Květen 15, 2017
Gastronomie
ČESKÁ CHUŤOVKA – LÁSKA NA PRVNÍ OCHUTNÁNÍ Kolikrát denně zažijete radost nebo vás něco potěší? Na to asi není snadné odpovědět, nicméně minimálně pětkrát denně by se mělo jíst, takže přinejmenším tolikrát také máte každý den příležitost zažít drobnou nebo [...]
// ŠKOLA GRILU S IVANEM VODOCHODSKÝM //Základem je kvalitní maso. Nekupovat balené v supermarketu. Špičkové maso jako svíčkové stačí jen lehce okořenit – pepř, sůl, bylinky.K ostatním se hodí marinády. Pozor! Nekupovat již marinovaná masa v supermarketu.Maso marinujte jen 2 – [...]
Květen 8, 2017
Gastronomie
Kvalitní suroviny, spolupráce s farmáři, vyrobeno s láskou nejen k jídluV květnu 2017 byl otevřen v obchodním centru Nový Smíchov stánek s rychlými svačinkami „take away“ z dílny Creative World. Se svou kuchyní navázal tým Creative World na úspěšný koncept na Zličíně, kde byla poprvé představena spolupráce [...]
Květen 6, 2017
Gastronomie