Školní rok se nezadržitelně blíží a s ním i pravidelná otázka rodičů : „ Co vhodného nachystat školákovi ke svačince, tak aby nejen chutnala, ale byla zároveň i zdravější ? “ Mlékárna Valašské Meziříčí je předním výrobcem mléčných produktů, které mohou [...]
Po suchém a polosuchém cideru přichází Tátův sad, český výrobce řemeslných ciderů, s další novinkou. Do třetice pro vás Táta Jan Abt připravil suchý jemně perlivý chmelený cider. Osvěžující nápoj vstupuje do prodeje ještě na konci tohoto léta. Vyváženému suchému chmelenému [...]
Všichni jsou už v Mexiku, ale vy jste zůstali na prázdniny v Praze? Za americkými specialitami tentokrát nemusíte cestovat do zámoří. Stačí přijít do botanické zahrady na American Food Day, kde se seznámíte s vybranými dobrotami ze zemí Severní i [...]
Lze ho vařit, péct i grilovat – řeč je o artyčoku, rostlině pocházející z oblasti Středozemního moře. Ta přináší skvělé oživení i do české kuchyně díky svému výbornému hořko-sladkému srdíčku, které je však skryto pod vrstvou okvětních lístků, jež je třeba [...]
Červenec 22, 2017
Gastronomie
Léto je již v plném proudu a spousta z nás se pouští do různých aktivit, sportu a dovolených. Ke zdravému životnímu stylu patří i odlehčený jídelníček. Produkty z Mlékárny Valašské Meziříčí jsou nejen kvalitní a chutné, ale také vhodné do lehkých letních receptů. [...]
Červenec 14, 2017
Gastronomie
Ve dnech od 12. – 17. července se náměstí Na Kampě již podesáté promění v typickou francouzskou čtvrť. Milovníci dobrého jídla, hudby a francouzské atmosféry si zde přijdou na své. Mohou se těšit na vybrané lahůdky francouzské kuchyně, výtečné víno, bohatý [...]
Červenec 10, 2017
Festivaly
Přemýšlíte o tom, čím byste se v létě osvěžili? Navštivte kavárnu Starbucks a vyzkoušejte ledový čaj Teavana. Jde o příjemně vychlazený nápoj s ovocnou chutí, který vám dodá energii do horkého letního dne. Síla tropického osvěžení Tropické teploty znamenají, že prázdniny jsou [...]
Červen 26, 2017
Gastronomie
Sýry mají v Itálii dlouho tradici a jsou neoddělitelnou součástí její světově oblíbené kuchyně. Hlavním regionem pro jejich výrobu je severní Itálie, od náhorní plošiny Asiago až po kraje Piemont, Lombardie a Emilia Romagna, se rozprostírají louky, na kterých se pasou [...]
Červen 21, 2017
Gastronomie
Svěží jaro střídá léto a čeká nás krásné období plné sluníčka, dobré nálady a nekonečných dobrodružství. S nadcházejícími prázdninami se můžeme těšit na první sklizeň šťavnatého ovoce. Pokud si chcete na oblíbených plodech pochutnat již nyní, není nic snazšího. Stačí [...]
Červen 20, 2017
Gastronomie
Víte, že zavařeniny, ovocná želé a džemy jsou zdravou variantou pro celoroční mlsání? O to více ty, které jsou připravené s láskou z natrhaného ovoce a s kvalitními přísadami. Nezapomínejme, že zavařování ovoce je jednou z nejtradičnějších forem konzervace potravin. [...]
Červen 5, 2017
Gastronomie