ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

BB_BOX

BB Boxům od Bageterie Boulevard se daří, chtějí vytvořit nový segment smart office cateringu

BB Box od Bageterie Boulevard má za sebou nejsilnější čtvrtletí v historii. Služba rozvezla mezi české firmy, úřady a instituce tisícovky objednávek a získala stovky nových zákazníků. K růstu mimo jiné pomáhá také transformace segmentu firemního občerstvení. Za to v roce [...]

Duben 16, 2019 Koktejl, Rady, tipy, názory
TĚSTOVINY

Teplé a zdravé večeře do půl hodiny

Nestíháte vařit? Nemáte energii stoupnout si večer ke kuchyňské lince a vymýšlet, co lehkého a zároveň teplého si dát k večeři? Podívejte se na následující recepty ze surovin bohatých na bílkoviny a zeleninu. Pochutnáte si a ještě vás zasytí.  KRÉMOVÉ „RIZOTO“ [...]

Duben 13, 2019 Gastronomie
PEGAS PREMIUM Salted Caramel vanicka 850 ml_99 K

Prima zmrzlina pro každou příležitost

Zmrzlinu si můžete vychutnat na mnoho způsobů. Není jen sladkou tečkou za obědem, poledním osvěžením v horkém dni. Prima zmrzlina vyrábí vše s láskou pro každého i pro každou situaci. Základním stavebním kamenem všech receptur jsou kvalitní a poctivé suroviny. Tvaroh, smetana, [...]

Duben 6, 2019 Gastronomie
zdravá snídaně

Rostlinné pondělí – proč se zapojit do celosvětové kampaně?

V dnešní době se silně apeluje na omezení konzumace masa s cílem pozitivně ovlivnit zdraví a zmírnit ekologické dopady vysoké spotřeby živočišných zdrojů. Veganství a vegetariánství je stále populárnějším způsobem životního stylu, jedná se ale o velmi specifické způsoby stravování. Kampaň „Rostlinné pondělí“, [...]

Březen 30, 2019 Gastronomie
chaga-extrakt

Zdraví začíná ve střevech

Každý z nás se nějakým způsobem věnuje svému zdraví. Někdo méně někdo více. V průběhu našeho života řešíme spoustu situací, týkajících se našeho zdraví. Dbáme na zdravý životní styl, nekouříme, snažíme se omezit tučné výrobky, do jídelníčku zařazujeme více ovoce, zeleniny a [...]

Březen 30, 2019 Krása a zdraví
salát

Lehké jarní recepty plné zeleniny, po kterých se budete cítit skvěle

Jarní kuchyně se odjakživa nesla ve znamení libového masa, čerstvé zeleniny a voňavých bylinek. V tom spočívá její kouzlo a síla. Právě jaro je ideální období, kdy odlehčit jídelníček, pročistit trávicí systém a třeba u toho i shodit pár kil. Inspirujte se [...]

Březen 24, 2019 Gastronomie
med a zima

Proč jíst pravidelně lžičku medu?

Věděli jste, že je med významným antioxidantem a životabudičem? Jedna kávová lžička denně působí blahodárně na celý lidský organismus. V České republice je ale spotřeba medu o mnoho nižší, než by měla být. Za rok totiž průměrný Čech spotřebuje 0,9 kilogramů. [...]

Březen 13, 2019 Rady, tipy, názory
logo

Odebrání značky Regionální potravina

Z důvodu závažných nedostatků v hygieně výrobního procesu přišel o značku Regionální potravina mléčný výrobek Pomazánek výrobce Ing. Jana Junka z Přimdy. Výsledné laboratorní hodnoty zjištěné kontrolou SVS nevyhovují mikrobiologickým kritériím pro potraviny.Značka Regionální potravina je prestižní ocenění, které si zaslouží jen kvalitní potravinářské a zemědělské [...]

Březen 3, 2019 Koktejl
Indicke_butter_chicken

Nebojte se experimentování v kuchyni! Připravte si snadno vietnamské bagety, indické kuře nebo makadamové sušenky

I sebelepšímu kuchaři občas dojde inspirace, a tak často hledá v ověřených receptech. Tentokrát ale vyzkoušejte změnu a dejte ve své kuchyni prostor k experimentům. Připravte si k večeři skvělé bánh mì bagety s arašídy, jejichž jednoduchá příprava a skvělá [...]

Únor 3, 2019 Gastronomie
Perkausová-kalendář

Šunku nejvyšší kvality byste měli mít stále v lednici

Odpolední svačina se stále podceňuje, a to je velká chyba. Měla by totiž tvořit 15 procent z celkového denního příjmu potravy, ale co by mělo být její součástí?  Rozhodně například šunka. Nikdy neuděláte chybu, pokud sáhnete po produktech LE & CO. [...]

Leden 20, 2019 Rady, tipy, názory