ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

Graf_olej v semenech

Mák nejsou jen semínka na pečivu, obsahují blahodárný olej

Malá semena s velkými benefity můžeme po právu nazývat superpotravinou, která má více prospěšných látek než řada exotických plodin, které jsou teď u nás v módě. Patříme k nejvýznamnějším pěstitelům a největším konzumentům máku na světě. Mák je olejnaté semínko, [...]

Říjen 29, 2019 Zajímavosti
Chia_pudink_s_kaki

Odstartujte zimní rána s chutí! Vyzkoušejte skvělé snídaně s kaki Persimon Bouquet

Oranžové ovoce s nevšedním názvem kaki je ideální společník pro chladná podzimní a zimní rána. Tento šťavnatý plod je totiž plný sladké chuti, energie a zdraví díky velkému obsahu vitamínů, minerálů a vlákniny. A kromě toho v něm nenajdete pecky [...]

Říjen 25, 2019 Gastronomie
Ilustrační foto z roku 2018

O vítězství v gastronomické soutěži Svačina roku soupeří rekordních 160 studentů

Odstartoval 7. ročník kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare s rekordní účastí 47 škol z celé České republiky. Letos se soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty už tradičně [...]

Říjen 23, 2019 Zajímavosti
image foto

Příběh šumivého vína CRÉMANT

Označení crémant popisuje jeden druh francouzského šumivého vína, příbuzného proslulého šampaňského. Crémant je značka jakosti – vyrábí se tradiční metodou, v určitých oficiálně uznaných oblastech. Na rozdíl od šampaňského, které pochází pouze z jednoho francouzského regionu (Champagne), je produkce crémantů [...]

Říjen 17, 2019 Gastronomie, Zajímavosti
Zapékané brambory s Kysanou smetanou z Valašska

Podzimní pečení s Mlékárnou Valašské Meziříčí

Prázdniny všem školákům skončily, přehouply se do barevného září a nadcházejícího podzimu. Podzim začíná v době podzimní rovnodennosti. Je časem dozrávání, sklizně plodů ze zahrádek a příprav na zimu. Příroda hraje různými barvami a je ve znamení nejrozmanitějších přírodních krás. [...]

Říjen 2, 2019 Gastronomie
SaSaZu

Oblíbená pražská restaurace SaSaZu rozšiřuje nabídku kulinářských kurzů zaměřených na kuchyni jihovýchodní Asie

Poznejte kouzlo jihovýchodní Asie v kulinářských kurzech SaSaZu!Pro všechny milovníky asijské kuchyně máme připravenou speciální školu vaření, která nabízí čtyři různé kurzy vedené našimi předními šéfkuchaři. S jejich pomocí se ponoříte do autentických chutí a vůní asijského kontinentu a poznáte [...]

Říjen 2, 2019 Gastronomie
slamakfest

Pražský festival Slamák nabídne v jeden den více než čtyřicet umělců a šest festivalových zón

Festival Slamák s podtitulem „Zažijte venkov v Praze“ se uskuteční 5. října v Botanické zahradě hl. města Praha. Návštěvníci se mohou těšit na šest festivalových zón, kde se představí například Anna Slováčková, Milan Peroutka, Marta Jandová, Marie Doležalová, Jan Mühlfeit, u dětí oblíbené [...]

Září 29, 2019 Aktuality a pozvánky, Festivaly
Zlaté_okamžiky

Proměňte své sny ve skutečnost v nové soutěži s pralinkami Ferrero Rocher

Prozraďte pralinkám Ferrero Rocher vaše tajné přání a ony vám ho pomohou splnit. V unikátní soutěži Zlaté okamžiky se nehraje o nic menšího než o doslova vysněný zážitek, který Ferrero promění ve skutečnost. Kromě snové výhry můžete získat i zlatý filtr [...]

Září 17, 2019 Soutěže
Kinder_Bueno_CLASIC_tarot

Poselství skvělé zábavy s Kinder Bueno Tarotové karty

Co nás potká v budoucnosti, to nikdo jistě neví. Že vás ale s limitovanou edicí Kinder Bueno čekají sladké chvíle pohody, je zaručené. Nyní se navíc můžete pobavit limitovanou edicí tyčinek s tarotovými kartami a jejich poselstvím, které skrývá každé balení tyčinek. Tak [...]

Září 16, 2019 Gastronomie
Fun Alarm

Nápoje CAPRI-SUN

Oblíbená pitíčka v praktickém sáčku nabízejí osvěžení a zábavu dětem i dospělým. Přibalte je do batohu na výlet, piknikové tašky nebo si je dejte doma kdykoli během dne. Vychlazené jsou tím nejlepším osvěžením nejen v teplých dnech!Capri-Sun neobsahuje chemické konzervanty, syntetická barviva [...]

Září 6, 2019 Gastronomie