Zejména v poslední době je obranyschopnost a celkové zdraví člověka hojně probíraným tématem. Téměř každý řeší, jak se v této situaci efektivně chránit. Co vlastně imunita je a jak mohu přispět k jejímu zlepšení? Čerstvé ovoce a zelenina jsou ideální volba.Pojem imunita je [...]
Květen není jenom měsícem lásky, ale taky další várky originálních receptů od Akademie kvality. Na své si přijdou jak milovníci lehkých a zároveň poctivých dezertů, tak i příznivci pestrých a vyvážených pokrmů lahodících chuti i oku. Věřte, že základem každého [...]
Květen 14, 2020
Gastronomie
Z posledního průzkumu společnosti Kantar pro hypermarkety Globus vyplývá, že grilování je pro nás jednoznačně nejoblíbenější společenskou událostí. I když současná doba nenahrává velkým sešlostem, v rámci užší rodiny se již grily rozpalují, podle průzkumu sezóna přípravy pokrmů na grilu je [...]
Letní sezóna zahájena! A co osvěží po horkém letním dni víc než dobře namíchaný koktejl. Připravte si variaci na klasický Beton zalitý šálkem espressa nebo s kouskem svěžího grepu. Anebo zkuste kombinaci tradičního likéru a zázvorového piva. Nefalšovanou chuť léta [...]
Květen 7, 2020
Gastronomie
Lidové moudro praví, že pokud si dáte každý den jedno jablko, nebudete potřebovat lékaře a budete zdraví. O své tělo samozřejmě musíte pečovat po všech směrech, ale vězte, že přísloví našich předků má něco do sebe. Jablka obsahují velké množství [...]
Květen 3, 2020
Gastronomie
„Gastrotrendem“ posledních let je stará dobrá slanina. Nejenže se přidává do klasických slaných pokrmů, ale cukráři jí také korunují své dezerty, aby byla jejich chuť co nejvíce pestrá. Pokud nemusíte dodržovat dietní režim a máte dostatek pohybu, získáte v plátku slaniny [...]
Výtečné bezpeckové melouny Bouquet byly vyšlechtěny před více než šedesáti lety chytrým křížením odrůd. Dnes si na nich pochutnává celý svět. A právě nyní nastává doba jejich dozrávání. Na slunných španělských plantážích nasály melouny Bouquet šťavnatou a plnou chuť, ale [...]
Duben 29, 2020
Gastronomie
Jaro je v plném proudu a pokud jste ještě nevyměnili syté polévky za lehké pomazánky, teď je ten správný čas. Jejich výhodou je nekonečná variabilita. A to nejen co se týče ingrediencí, ale i způsobu využití. Namažte je na kousek dobrého [...]
Duben 28, 2020
Gastronomie
Jaro nás vyzývá začít přemýšlet, jak se dostat do té správné formy. Je dobré si jídlo užívat, vychutnávat a díky němu nabírat pozitivní energii. Stravovat se zdravě, a přitom chutně je dneska otázka zdravého životního stylu. Při výběru potravin do [...]
Duben 23, 2020
Gastronomie
Grilování je společenská událost a lidé se ho nevzdají za žádných okolností. Podle některých údajů se dokonce zvyšuje počet grilů, které si zákazníci v této době objednávají on-line. Grilovat lze téměř cokoli, což ale ještě neznamená, že musíte rezignovat na [...]
Duben 22, 2020
Gastronomie