Říká se, že kvalita se chválí sama, a něco na tom nepochybně je. Každopádně na vás ale prvoplánově nekřičí z billboardů, televize či nevyskakuje z oken placené reklamy na internetu. Astronomické náklady na reklamu a kvalita výrobku není jedno a totéž, [...]
Yuzu je citrusové ovoce známé také jako yuja. Pochází pravděpodobně z Číny, kde se objevilo již před více než tisíci lety. Nyní ho pěstují především farmáři v Japonsku, Koreji a dalších částech světa. Má silnou žlutou kůru, ale oproti jiným citrusům je [...]
Srpen 29, 2020
Gastronomie
Výborný koktejl, který vznikl v Paříži pod rukama uznávaného českého barmana Rudolfa Slavíka, držitele Řádu čestné legie, který byl hrdinou a dlouholetým předsedou Francouzské barmanské asociace a válečným hrdinou. S drinkem Leviatan vyhrál soutěž 7. července 1934 v soutěži s [...]
V létě výrazně stoupá prodej zmrzlin a podle průzkumu nejradši kupujeme nanuky na dřívku. Mnoho lidí však tápe, jestli zmrzlina patří do zdravého jídelníčku a čím se při výběru řídit. Iniciativa Vím, co jím a piju o.p.s. testovala 8 populárních mléčných [...]
Už během dětství nám naše maminky dávaly mléčné výrobky prakticky každý den. Představit si jakoukoliv domácnost bez jogurtů, mléka a mléčných výrobků je tedy nemožné. V období, kdy dítě sílí a roste, by měly být mléčné výrobky nedílnou součástí každého jídelníčku. [...]
Kojení je tématem, které řeší jak matky, tak i ženy, které těhotenství teprve plánují. Obecně mají české ženy ke kojení velmi pozitivní vztah, o jeho prospěšnosti je přesvědčeno 98 % prvorodiček a 91 % matek. Na délku doby kojení má [...]
Značka Vitana uvádí jako první na českém trhu označení Výrobek šetrný k planetě. Nízká uhlíková stopa byla spočítána u instantních svačinových polévek, další výrobky budou následovat. Změna klimatu a její dopad na zhoršování životního prostředí je nepříjemnou hrozbou pro značnou část [...]
SASY.RE, nová italská restaurace v Praze, píše svůj dokonalý příběh jižní Itálie. Radujte se, za poctivou neapolskou kuchyní nemusíte až na jih Itálie, stačí zajet do Modřan. Spolumajitel restaurace Salvatore Iovino alias SASY vás přivítá milým úsměvem s typickou italskou [...]
Červenec 29, 2020
Gastronomie
Díky makovým koláčům, buchtám, závinům a dalším dobrotám patří Česko mezi rekordmany ve spotřebě máku. Ve světě není použití máku v kulinářství příliš obvyklé. Někde je pěstování a užívání máku dokonce zakázané. Česká republika však zaujímá prvenství nejen v celosvětové produkci, ale [...]
Červenec 27, 2020
Gastronomie
Máte ve svém jídelníčku dostatek vlákniny? I když vláknina nám přináší minimum energie, je velmi důležitá a pokud ji navíc správně nakombinujeme se sacharidy a přidáme kvalitní bílkovinu, prospějeme svému zdraví i tělesné hmotnosti. V čem spočívá prospěšnost vlákniny?Vláknina tvoří základní [...]
Červenec 25, 2020
Gastronomie