ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

foto tisková konference

Blíží se uzávěrka přihlášek do 12. ročníku soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „ČESKÁ CHUŤOVKA 2020″ a 10. ročníku soutěže o značku „DĚTSKÁ CHUŤOVKA 2020“

Říká se, že kvalita se chválí sama, a něco na tom nepochybně je. Každopádně na vás ale prvoplánově nekřičí z billboardů, televize či nevyskakuje z oken placené reklamy na internetu. Astronomické náklady na reklamu a kvalita výrobku není jedno a totéž, [...]

Září 1, 2020 Významné osobnosti, veřejné projekty
čaj yuzu

Yuzu: Netradiční ovoce od farmářů z Koreje. Tři důvody, proč si ho dopřát

Yuzu je citrusové ovoce známé také jako yuja. Pochází pravděpodobně z Číny, kde se objevilo již před více než tisíci lety. Nyní ho pěstují především farmáři v Japonsku, Koreji a dalších částech světa. Má silnou žlutou kůru, ale oproti jiným citrusům je [...]

Srpen 29, 2020 Gastronomie
Tomáš Kubíček

Naučte se míchat drink Leviatan s barmanem Tomášem Kubíčkem

Výborný koktejl, který vznikl v Paříži pod rukama uznávaného českého barmana Rudolfa Slavíka, držitele Řádu čestné legie, který byl hrdinou a dlouholetým předsedou Francouzské barmanské asociace a válečným hrdinou. S drinkem Leviatan vyhrál soutěž 7. července 1934 v soutěži s [...]

Srpen 25, 2020 Gastronomie, Významné osobnosti, veřejné projekty
bathing-beauty

Nejlepší mléčný nanuk je Míša. Jak dopadly v analýze ostatní?

V létě výrazně stoupá prodej zmrzlin a podle průzkumu nejradši kupujeme nanuky na dřívku. Mnoho lidí však tápe, jestli zmrzlina patří do zdravého jídelníčku a čím se při výběru řídit. Iniciativa Vím, co jím a piju o.p.s. testovala 8 populárních mléčných [...]

Srpen 21, 2020 Testy
healthy food

Děti by měly více konzumovat mléčné výrobky

Už během dětství nám naše maminky dávaly mléčné výrobky prakticky každý den. Představit si jakoukoliv domácnost bez jogurtů, mléka a mléčných výrobků je tedy nemožné. V období, kdy dítě sílí a roste, by měly být mléčné výrobky nedílnou součástí každého jídelníčku. [...]

Srpen 20, 2020 Gastronomie, Rady, tipy, názory
průzkum_kojení_foto

České ženy chápou význam kojení. Pokud nekojí, může za to podle nich zejména nedostatek mléka

Kojení je tématem, které řeší jak matky, tak i ženy, které těhotenství teprve plánují. Obecně mají české ženy ke kojení velmi pozitivní vztah, o jeho prospěšnosti je přesvědčeno 98 % prvorodiček a 91 % matek. Na délku doby kojení má [...]

Srpen 2, 2020 Rady, tipy, názory
Kureci_polevka_Do_hrnecku

Polévky Do hrnečku Vitana s nízkou uhlíkovou stopou

Značka Vitana uvádí jako první na českém trhu označení Výrobek šetrný k planetě. Nízká uhlíková stopa byla spočítána u instantních svačinových polévek, další výrobky budou následovat. Změna klimatu a její dopad na zhoršování životního prostředí je nepříjemnou hrozbou pro značnou část [...]

Červenec 30, 2020 Gastronomie, Zajímavosti
SASY_RE

Zažijte chuť Neapole v Praze!

SASY.RE, nová italská restaurace v Praze, píše svůj dokonalý příběh jižní Itálie. Radujte se, za poctivou neapolskou kuchyní nemusíte až na jih Itálie, stačí zajet do Modřan. Spolumajitel restaurace Salvatore Iovino alias SASY vás přivítá milým úsměvem s typickou italskou [...]

Červenec 29, 2020 Gastronomie
image foto mak

V českých makových výrobcích opiáty nehledejte!

Díky makovým koláčům, buchtám, závinům a dalším dobrotám patří Česko mezi rekordmany ve spotřebě máku. Ve světě není použití máku v kulinářství příliš obvyklé. Někde je pěstování a užívání máku dokonce zakázané. Česká republika však zaujímá prvenství nejen v celosvětové produkci, ale [...]

Červenec 27, 2020 Gastronomie
Image_foto_Zdroj_Shutterstockjpg

6 tipů, jak jíst více vlákniny v ideální kombinaci se sacharidy

Máte ve svém jídelníčku dostatek vlákniny? I když vláknina nám přináší minimum energie, je velmi důležitá a pokud ji navíc správně nakombinujeme se sacharidy a přidáme kvalitní bílkovinu, prospějeme svému zdraví i tělesné hmotnosti. V čem spočívá prospěšnost vlákniny?Vláknina tvoří základní [...]

Červenec 25, 2020 Gastronomie