ijournal.cz

Rubrika"potraviny na trhu" Tag

Duck,On,Old,Polish,Roasted,With,Thyme,And,Apple

Kuře na venkovský způsob z časů Josefa Lady (se švestkovými knedlíky)

Chladný vzduch, omalovánky z mrazu na oknech a peřina, která pokryla krajinu kolem, to je letošní zima jako z pohádky. Nejen děti, ale i dospělí se radují z bohaté nadílky, která jednoznačně připomíná ikonické malby Josefa Lady. Připomenout si atmosféru [...]

Prosinec 30, 2023 Gastronomie
jóga

Baví vás jóga nebo byste jí chtěli začít cvičit? Pak by vaší pozornosti určitě neměly uniknout následující tipy

Jóga má mnoho podob, a i díky tomu si v ní svůj směr najde opravdu každý. Ať už jste propadli hatha józe, power józe, flow józe či preferujete bikram jógu nebo stále váháte, ale jóga vás velmi láká, přinášíme pár tipů, [...]

Prosinec 27, 2023 Rady, tipy, názory
Čočka beluga s vepřovou kotletou

Neobvyklé jídlo, které oživí vaše Vánoce a Nový rok

Jste připraveni na změnu? Vyzkoušejte tyto tři skvělé receptyHoubový kuba je oblíbené postní jídlo, které je vhodnou přípravou na sváteční, převážně masité hodování. Obvykle se připravuje z krup, proč ale letos nevyzkoušet něco nového a nenahradit je pohankou? Tahle starobylá, v současnosti [...]

Prosinec 17, 2023 Gastronomie
Malinová linecká kolečka

Vykouzlete si doma rychlé a lahodné vánoční cukroví s hotovými těsty z Alberta

Co by to bylo za advent bez nádherné vůně čerstvého cukroví? Pečení se nemusíte vzdávat, ani když na něj nemáte v hektickém předvánočním období moc času. Díky hotovým těstům v Albertu totiž zvládnete rychle a pohodlně připravit spoustu druhů tradičního [...]

Prosinec 11, 2023 Gastronomie
Toffee latte

Vánoční káva jako z pohádky

Vánoce na nás pomalu začínají vykukovat zpoza každého rohu. Abyste nebyli unavení dřív, než opravdu začnou, užijte si trochu kavárenské pohody. Představte si, že pijete Perníkové caffè latte, které je jako perníková chaloupka, kterou jste snědli jako dítě. Nebo si [...]

Prosinec 1, 2023 Gastronomie
Krest

Helena Fléglová a Vlad Ryasnyy v Pauseterii pokřtili své cukrářské knihy. Kmotrem se stal houslista Pavel Šporcl

Cukrářka a zakladatelka HF Pastry Academy Helena Fléglová vydala pokračování své úspěšné cukrářské knihy, HF Masterclass II. Naopak premiéry se dočkal Vlad Ryasnyy – „makronková bible“ Macarons je první knihou mladého cukráře. Své dílo pokřtili oba společně, symbolickým posypáním cukrem. [...]

Listopad 30, 2023 Párty a večírky
polevka_s_mrkvi

Připravte si lahodné menu z kaki, které vás zahřeje v chladných dnech

Užijte si během podzimních a zimních dnů dobroty, které vám připomenou léto a dny plné slunce. Připravte si recepty, v nichž hraje prim oranžové ovoce kaki Persimon Bouquet, které ještě nedávno dozrávalo na horkých španělských svazích. Do snídaňové kaše, polévky, pečených [...]

Listopad 16, 2023 Gastronomie
MENU_GOLOD_Soulet

Svatomartinské hody: Slavíme víno a přejídáme se tradicemi

Svatý Martin letos na bílém koni podle všeho nepřijede. Nicméně nám přiveze první letošní mladé víno a spoustu jídla vč. tučného husího masa, knedlíků a jiných těžkostí. Svatomartinské hody jsou příležitost, kdy se můžeme setkat s přáteli a rodinou. Bohužel jsou [...]

Listopad 11, 2023 Krása a zdraví
pernikove-knedliky-velka-knedlikova-kucharka

Kterými knedlíky doplnit zvěřinu: vsaďte na ty s vůní perníku

Období, kdy bude k dostání čerstvá zvěřina pocházející z našich lesů tu bude zanedlouho. S čím ale tuto pochoutku servírovat? Ať už se chystáte na přípravu jelena, daňka, srnky nebo divočáka, chybu neuděláte s knedlíky, které jsou provoněné perníkem. Petr Kosiner, šéfkuchař firmy Knedlíky [...]

Listopad 6, 2023 Gastronomie
Globus_Zachraň mě_Bedýnka

Díky bedýnkám v hypermarketech Globus bylo od března zachráněno 63 000 kilogramů ovoce a zeleniny

Smyslem bedýnek „Zachraň mě“ v hypermarketech Globus je minimalizovat objem potravin, které podlehnou zkáze dřív, než si je zákazník v regále najde. Za pět měsíců se díky nim podařilo zachránit na 63 000 kilogramů ovoce a zeleniny. Bedýnky jsou velice populární, [...]

Říjen 11, 2023 Rady, tipy, názory