Profesionální lyžaři a biatlonisté se nově musejí obejít bez vosků s obsahem fluoru. Ty totiž škodí zdraví i životnímu prostředí. Pro rekreační sportovce jsou sice stále v prodeji, ale jestli chcete udělat něco pro sebe i přírodu, můžete to zkusit [...]
Fazole se řadí mezi hodnotné luštěniny obsahující významné množství bílkovin (cca 20g/100g), rozpustnou i nerozpustnou vlákninu (více jak 8g/100g) a malé množství tuku (0,5-1,5g/100g). Díky obsahu bílkovin pomáhají budovat svalovou hmotu.Jako bohatý zdroj vlákniny jsou fazole vhodné pro ty, kteří [...]
Ženy odjakživa hrály klíčovou roli v kuchyni, a s tím přichází otázka, jak si vybírají své nádobí a jak mohou efektivněji vařit? Historie nádobí sahá daleko do minulosti, kdy první nádoby byly vyrobeny z hlíny a hrnčířství bylo uměním předávaným [...]
Přestože je Eleanor Roosevelt známá svým výrokem o tom, že v žádném věku by se nemohla spokojit s tím, sednout si jen tak ke krbu a dívat se kolem. A že život je určený k tomu, aby se prožil a [...]
Leden 26, 2024
Gastronomie
Že i pivo může nabídnout chvíle plné luxusu a rozmanitosti? To přesně vám chce na konci ledna dokázat pivovar Zichovec během svého jednodenního festivalu Winter Affair, který si pro vás nachystali 27. ledna v prostorách bývalého kostela Gabriel Loci na [...]
Rok od roku roste počet lidí, kteří se stravují odlehčeně, vyhledávají kvalitní potraviny se sníženým obsahem cukru, bez laktózy, bez masa, BIO či s vysokým obsahem proteinu. Přičemž začátek roku je každoročně pro změnu jídelníčku nejčastějším spouštěčem. Toto vše ukazují data [...]
Leden 18, 2024
Zajímavosti
Jako bohatý zdroj vlákniny jsou fazole vhodné pro ty, kteří do svého jídelníčku nezařazují optimální množství zeleniny. Lze je také používat místo přílohy k masu nebo rybě. Po uvaření má jemnou chuť. Hodí se do míchaných salátů, polévek nebo jako hlavní [...]
Leden 16, 2024
Gastronomie
BILLA se stává prvním obchodním řetězcem v České republice, který bude v budoucnu nabízet svým zákazníkům pouze vejce z podestýlkových, volných nebo ekologických chovů. Díky tomuto rozhodnutí nabídne svým zákazníkům kvalitnější vejce a přispěje k zajištění důstojnějších podmínek pro hospodářská zvířata.Řetězec [...]
Francouzské pekařství PAUL otevřelo v metropoli svou novou pobočku. Nové místo, kde zákazníci najdou to nejlepší z francouzské gastronomické tradice, se nachází přímo v centru živé pražské čtvrti Karlín. Celosvětově známý koncept otevřel svou první českou pobočku již v roce 2018 a od té doby [...]
Leden 11, 2024
Gastronomie
Tradice pečení Tříkrálového koláče má kořeny již v antickém Řecku. Vylosovaný otrok se stával na jeden den králem. Pekl se dokonce i na dvoře francouzského krále Ludvíka XIV. Zapékaly se do něho fazole. Královnou Francie na jeden den se stala dáma, [...]
Leden 5, 2024
Gastronomie