Zatímco v jiných oblastech života si nás podmaňují moderní technologie, domov je naše vysněná oáza klidu, ve které hledáme útočiště. Harmonické prostředí, kde si chceme odpočinout od každodenních starostí. I proto vládnou v aktuální sezoně v home dekoru přírodní barvy, [...]
Bohušovická mlékárna v loňském roce uvedla na trh jedinečnou novinku, celosvětově oblíbený proteinový výrobek SKYR. SKYR je fermentovaný mléčný produkt, který má již více než tisíciletou tradici v islandské kuchyni, a jeho obliba stoupá i u nás. Nyní k neochucené variantě a stávajícím [...]
Květen 28, 2017
Gastronomie
Kvalitní suroviny, spolupráce s farmáři, vyrobeno s láskou nejen k jídluV květnu 2017 byl otevřen v obchodním centru Nový Smíchov stánek s rychlými svačinkami „take away“ z dílny Creative World. Se svou kuchyní navázal tým Creative World na úspěšný koncept na Zličíně, kde byla poprvé představena spolupráce [...]
Květen 6, 2017
Gastronomie
Režisér Jiří Adamec s manželkou Janou jsou jedni z mála stálých párů českého showbyznysu, kteří mají pevný dlouholetý vztah bez velkých hádek, rozchodů a eskapád. Faktem je, že je režisér celkem dost pracovně vytížený. I přesto si ale našel chvíli [...]
Zatímco celkové objemy prodeje piva na českém pivním trhu v gastronomii již třetím rokem stagnují, množství čepovaného polotmavého a tmavého piva v restauracích roste. I to je jedním z důvodů, proč Staropramen před Velikonocemi představuje limitovanou edici Granátu 13 speciál, [...]
Parfémy Daniel Josier jsou konečně v Praze! V pasáži U Nováků ve Vodičkově ulici č. 28 se otevírá nová parfumerie „S-parfémy“, která je zároveň exkluzivním dovozcem niche parfémů španělského designéra Daniela Josiera, a získává tak výhradní zastoupení pro značku Daniel [...]
Březen 27, 2017
Krása a zdraví
Meziročním nárůstem tržeb o 139 milionů korun v roce 2016 se může pochlubit Hamé. Celá skupina tohoto tradičního českého výrobce trvanlivých i chlazených potravin vloni navýšila své výnosy o 2,7 % a čisté tržby tak dosáhly 5,231 miliardy Kč. Jde o [...]
Ve středu 22. února 2017 proběhlo oficiální otevření farmářského řeznictví a bistra Mikrofarma na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. Po dvou brněnských pobočkách expanduje úspěšný koncept také do Prahy. Návštěvníci si mohli vychutnat degustační menu, seznámit se s konceptem Mikrofarmy a promluvit [...]
Únor 24, 2017
Gastronomie
Počasí si v posledních letech dělá doslova co chce a spoléhat se na aktuální předpověď či roční období je takřka nemožné. Je už skoro pravidlem, že po létě rovnou nastupuje zimní počasí a zase naopak. Stále více lidí si díky [...]
Už více než 200 let je recept na Becherovku stejný a hlavně tajný. A tak to i zůstane. I když ne tak docela. Část tajemného receptu vám poodhalí na čtyřech nových etiketách z limitované edice. Etikety ukáží vybrané koření a [...]
Únor 10, 2017
Zajímavosti