Studentská pečeť je díky své jedinečné receptuře již stálicí na domácím trhu. Ve svém životě zaznamenala hned několik milníků, které stojí za zmínku. Ať už se jedná o změnu bydliště, nabídku limitovaných edic, nebo o zbrusu nový design obalů. Seznamte se se stručným životopisem oblíbené sladké pochoutky, která mnohé své fanoušky doprovází od dětských let.
Čokoláda Studentská pečeť spatřila světlo světa v roce 1975, v časech historicky pestrých a neopakovatelných. Narodila se v pražských Modřanech, kde místní mistry napadlo do čokolády zapečetit mix arašídů, rozinek a želé známý jako studentská směs. Pro spojení se studentstvím původní obal zdobila pečeť Univerzity Karlovy v Praze.
Krátce po vzniku její výroba přesídlila přímo do závodu ZORA Olomouc, v němž setrvává až do dnešních dní. Dobový obal Studentské Pečeti se proto pyšnil Olomouckou orlicí a moravskou vlajkou.
V roce 1994 ji pod svá křídla přijala zavedená značka Orion. Aby šla s dobou a zůstávala i po letech šik, prošla Studentská pečeť v letech 1998 a 2004 další vizuálními změnami. První dekáda nového tisíciletí znamenala pro oblíbenou čokoládu posun také v obsahu – v reakci na měnící se dobu a poptávku jejích milovníků, kteří toužili poznat známou chuť ve spojení s netradičním ovocem, byly na trh uvedeny první ovocné varianty, jejichž obliba i po letech trvá. „Velice náš těší, že Studentskou Pečeť mlsají spotřebitelé napříč generacemi. Je také oblíbená jako milý dárek, “ řekla Brand manažerka Studentské pečeti, Zuzana Dobríková.
Studentská pečeť, důvěrně známé sladké potěšení, je s námi již 40 let. Byla u toho, když se před panelákem hrála „Céčka“, květinářstvím vévodily karafiáty a rodiny se scházely u oblíbeného pořadu Videostop. Dnes chvíle strávené s ní fotíme na Instagram a podělíme se o ně s přáteli na Facebooku. Stále chutná nám i těm, kterým s ní uděláme radost. Žádná jiná čokoláda totiž není jako ona. Vychutnejte si Studentskou pečeť se svými blízkými a společně tak oslavme její kulaté jubileum.