ijournal.cz

Podzimní recepty s Menu Gold

red Zdroj: Menu Gold 23.9.2024 Gastronomie

S přicházejícím podzimem můžeme pocítit první známky únavy. Pro nastartování a vybuzení organismu doporučujeme do stravy zařadit jídla ostré chuti, která se skvěle hodí do tepelně upravených, pečených i dušených jídel, vhodných právě v tomto období. Teplá jídla jsou pro tělo lépe stravitelná a pomáhají organismu rychleji se zahřát a udržet jeho výkonnost. Nyní je také správný čas na obměnu konzumované zeleniny či přidání různých hub. Ideální součást teplých pokrmů jsou kvalitní rýže. Další podstatnou složkou podzimního jídelníčku jsou veškeré luštěniny. Inspirujte se našimi recepty s čočkou nebo rýží.


Čočkový mix se žampiony

4 porce

Ingredience

250 g čočky beluga čočkový_mix_se_žampionyMenu Gold
100 g quinoy červené Menu Gold
100 g rýže basmati natural Menu Gold
1 lžíce řepkového oleje
1 cibule, 1 žlutá paprika
400 g hnědých žampionů
1 středně velká mrkev
zeleninový vývar
100 g hrášku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce provensálského koření
1 lžička ghee, sůl

 

Postup

Rýži, quinou a čočku beluga propláchneme a uvaříme podle návodu na obalech do měkka. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku, žampiony a očištěnou a nastrouhanou mrkev. Zalijeme trochou vývaru a cca 10 minut povaříme. Poté přimícháme uvařenou čočku beluga, hrášek a protlak, osolíme, okořeníme a povaříme dalších 5 minut. Na závěr přidáme ghee pro zjemnění chuti. Čočkový mix servírujeme s rýží a quinoou jako hlavní jídlo.

Náš tip: pro lehčí stravitelnost můžeme vyměnit žampiony za hlívu ústřičnou.

Kořeněná basmati rýže s halloumi

4 porcerýže

Ingredience:

300 g rýže basmati Menu Gold
250 g květáku
100 g červené cibule
2 stroužky česneku
20 g zázvoru
200 g sýru halloumi
Kari, Kurkuma
Řepkový olej
Chilli papričky


Postup:

Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Květák nalámeme na menší růžičky, spaříme a zprudka zchladíme. Na oleji zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidáme spařený květák. Ochutíme kari a kurkumou. Přidáme uvařenou rýži a prohřejeme. Halloumi nakrájíme na kostičky, potřeme olejem a z obou stran krátce opečeme na rozpálené pánvi. Kořeněnou rýži s halloumi servírujeme ozdobenou nakrájenými chilli papričkami.

 

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Menu Gold