ijournal.cz

Na podzimním veletrhu Sběratel představila Kutnohorská Mincovna jedinečnou stříbrnou medaili Jana Žižky

red Zdroj: foto: Kutnohorská Mincovna a.s. 17.9.2024 Výstavy a veletrhy, Zajímavosti

Kutnohorská Mincovna představila na letošním Veletrhu Sběratel v Praze stříbrnou pamětní medaili Jana Žižky. MedaileJan Žižka z Trocnova – 600 let byla slavnostně uvedena na trh v limitované edici pouhých sto kusů.

Kutnohorska_mincovna

Medaili, která váží 150 gramů a je vyrobena z ryzího stříbra, vytvořil k významnému výročí světově uznávaný sochař a medailér Vladimír Oppl. Ten je znám svým mistrným zpracováním historických témat a jeho práce jsou ceněny sběrateli po celém světě. Kromě medaile v luxusním obalu přináší Kutnohorská Mincovna k této příležitosti i stříbrný palcát, který odkazuje na Žižkovu ikonickou zbraň. Medaile i palcát jsou číslované, každému majiteli je tak umožněno vybrat si zajímavé číslo.

Kutnohorska_mincovna

Návštěvníci veletrhu Sběratel měli možnost se osobně setkat s mistrem Opplem, který během autogramiády podepisoval limitovanou edici sto kusů sběratelských finecard, vytvořených speciálně pro tuto příležitost. Každý podpis byl navíc doplněn osobním věnováním.

Kutnohorska_mincovna

Během Veletrhu byla vyprodána drtivá část celé emise a nyní na zájemce zbývají posledních kusy. Navíc k těmto medailím je připravena z autogramiády fotografie mistra s jeho medailemi a vlastním podpisem. Tato kombinace do budoucna činí z medaile Jana Žižky od Kutnohorské Mincovny velice zajímavou investici.

Kutnohorska_mincovna

Kutnohorská Mincovna, která se díky své precizní práci rychle zařadila mezi přední výrobce pamětních mincí a medailí v České republice, představila kromě medaile Jana Žižky z Trocnova další skvost: finecard z limitované edice Alfons Mucha – Čtyři roční období. Tato finecard je dostupná jak ve stříbrné, tak ve zlaté verzi, přičemž každá z nich představuje sběratelskou kombinaci umělecké hodnoty a investičního potenciálu.

Kutnohorska_mincovna_Mucha

Kutnohorská Mincovna– srdce českého mincovnictví a jediný výrobce stříbrné medaile s palcátem Jana Žižky v číslované emisi.

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: foto: Kutnohorská Mincovna a.s.