Jaroměřická mlékárna, ryze český výrobce sýrů, tvarohů a pomazánkových másel, si zakládá na kvalitě a tradičních postupech. Přímo v Jaroměřicích nad Rokytnou se tak zpracovávají výhradně domácí suroviny. Hotové výrobky neobsahují „éčka“ a díky své mimořádné kvalitě získaly celou řadu významných ocenění, např. se pyšní oceněním „Klasa A“ a smetanový sýr Fénix i Archivní sýr dokonce titulem „Regionální potravina“ kraje Vysočina, který uděluje ministr zemědělství těm nejkvalitnějším lokálním produktům. Více na www.mlekarna.cz.
Svačinky bez éček – blog plný zdraví a inspirace: http://www.mlekarna.cz/cz/svacinky-bez-ecek
Jaroměřická mlékárna přichází s novým projektem, kterým je první český foodblog zaměřený na přípravu jídel bez nežádoucích „éček“. Cílem je přesvědčit veřejnost, že zdravý životní styl, ke kterému svačiny určitě patří, není žádná věda. Recepty na blogu jsou převážně jednoduché a časově nenáročné. Zdůrazňují využití konkrétních zdravějších ingrediencí v běžných pokrmech. Dvorním dodavatelem surovin je Jaroměřická mlékárna.
„Blog odpovídá filozofii Jaroměřické mlékárny,“ říká Bedřich Štecher, majitel a ředitel Jaroměřické mlékárny, a dodává: „V Jaroměřicích nad Rokytnou sázíme na kvalitní suroviny a tradiční výrobní procesy. Mléko kupujeme jen od místních farmářů a nepoužíváme žádné konzervanty, umělá barviva ani sladidla. Naše výrobky jsou poctivé a české. Věříme, že lidé takovýmto produktům budou dávat přednost stále častěji.“
Pro dva z vás, kteří správně zodpoví následující otázku, jsou připraveny poukazy na měsíc s výrobky Jaroměřické mlékárny (každý v hodnotě 1000 Kč). Dvakrát během jednoho měsíce vám bude až domů doručený balíček vybraných smetanových a porcovaných sýrů i pomazánkových másel z Jaroměřické mlékárny pro celou rodinu.
Soutěžní otázka:
Jaroměřická mlékárna vyrábí podle tradiční receptury čerstvý, krémový sýr, který nese jméno bájného ptáka, symbolu znovuzrození a nesmrtelnosti. Jak se tento smetanový sýr jmenuje?
b) Ohnivák
c) Turul
Správnou odpověď (nápovědu najdete na www.mlekarna.cz.) posílejte na e-mail adresu: redakce@ijournal.cz do 7. ledna 2015. Do předmětu, prosím, uveďte „mlékárna“ a nezapomeňte na svou korespondenční adresu.
Pokud dáte „like“ naší stránce na Facebooku: https://www.facebook.com/ijournal.cz, kliknete na tlačítko „Toto se mi líbí“, Vaše šance na výhru se zdvojnásobí.